El romànic d’Andorra obert per a la temporada d’estiu  
Dimecres 1 de juliol del 2020 - Dilluns 31 d'agost del 2020
Per tot el Principat, Andorra la Vella

Les esglésies més representatives del romànic andorrà obriran les portes durant dos mesos perquè tant els residents com els visitants puguin contemplar les mostres artístiques que contenen sis esglésies repartides arreu del país.

La pintura, l’escultura i l’arquitectura que ens ha arribat des de la plena edat mitjana són unes mostres úniques que cada any esperen l’arribada de l’estiu per poder ser ensenyades.

Aquestes mostres permetran donar a conèixer als espectadors l’origen i la societat andorrana de fa pràcticament mil anys.

Les capelles de Sant Romà de les Bons, Sant Serni de Nagol, Sant Climent de Pal, Sant Miquel d’Engolasters i Sant Martí de la Cortinada es podran visitar de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 19 h, i els diumenges de 10 a 14 h de manera gratuïta.

Com a novetat d’enguany, Sant Climent de Pal ja no es visitarà de manera conjunta amb l’antic Centre d’Interpretació del Romànic d’Andorra. Per contra, serà l’església de Santa Coloma, amb el videomapatge, la que es visitarà conjuntament amb l’Espai Columba, on es podran conèixer els frescos originals de la capella i la seva adaptació digital in situ.

Aquesta darrera església serà visitable durant l’horari d’obertura del museu que l’acompanya, de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 19 h, i els diumenges de 11 a 14 h, i amb les tarifes habituals del museu: normal, 7 €; reduïda, 3,5 €, i gratuïta.

A més, la casa parroquial de Canillo obrirà l’església de Sant Joan de Caselles de manera gratuïta fins a l’octubre, de dimarts a diumenge de 10 a 13 h i de 16 a 19 h.

 

Juntament amb les esglésies també es podrà gaudir de visites guiades al Santuari de Meritxell a partir del dilluns dia 1 de juliol sota l’horari d’obertura del santuari: de 10 a 14 h i de 15 a 19 h i diumenge de 10 a 14 h. El dimarts és tancat.

I per últim, es recobrarà la normalitat al Museu Nacional de l’Automòbil i la Casa Rull a partir del dimarts 2 de juliol en el seu horari habitual.

Per tot el Principat


Activitat gratuïta. Consulteu al text les de pagament

Organitza
Govern d'Andorra