La Vuelta 2019
Diumenge 1 de setembre del 2019
Cortals d'Encamp, Encamp, Andorra la Vella

La Vuelta i Andorra són vells coneguts. De fet, al Principat hem viscut jornades plenes d’emoció i adrenalina, i els aficionats tenen ben present l’etapa decisiva que es va celebrar íntegrament al nostre país en l’edició del 2018.

Enguany tornarem a gaudir de tota la grandesa del ciclisme l'1 de setembre, ja que Andorra serà l’escenari de la 9a etapa, que també es disputarà íntegrament a les nostres carreteres.

A més a més, per primera vegada en la història de La Vuelta, una part del traçat es farà sobre terra, el que s’anomena “sterrato”. El tram, de gairebé 4 kilòmetres, portarà els corredors d’Engolasters als Cortals d’Encamp pel camí de les Pardines.

L’etapa, de 96,6 kilòmetres, recorrerà cinc ports en un traçat que serà molt similar a la de l’any 2018.

En aquesta ocasió, els corredors passaran pel coll d’Ordino (1980 metres; 1a categoria), el coll de la Gallina (1905 metres; categoria especial), el de la Comella (1350 metres; 2a categoria), el d’Engolasters (1640 metres, 2a categoria i novetat d’enguany) i el dels Cortals de Encamp (2095 metres; 1a categoria), on hi haurà la línia d’arribada.

Andorra oferirà a tots els aficionats i seguidors del ciclisme una de les etapes més emocionants i exigents de la competició, que segur que marcarà el desenllaç de la prova.

Cortals d'Encamp

La Ruta va des de la CG-2 a la rotonda que hi ha a la sortida d’Encamp en direcció a França (1.329 m) fins a la CS-220 als Cortals d’Encamp (2.083 m).

Té un nivell de dificultat 1a (difícil). Al seu inici, a la rotonda que hi ha a la sortida d’Encamp en direcció als Cortals d’Encamp, la ruta presenta una inclinació del 10,2 %, que després es suavitza fins al 5,4 %, coincidint amb la zona de les Bordes de Rígoder. El desnivell mitjà de l’ascens és del 8,5 % amb una diferència de 754 metres i 8,9 quilòmetres de distància. A dalt de tot del port trobarem el domini esquiable de Grandvalira.


Ampliar mapa

Més informació
www.lavuelta.com