'Llegendes en miniatura de Ferraris'
Dimecres 18 de desembre del 2019 - Dijous 31 de desembre del 2020
Museu Nacional de l'Automòbil, Encamp

Andorra és un país que adora el motor. Fruit d’aquest amor, han nascut algunes col·leccions privades molt importants que situen Andorra en el mapa del patrimoni automobilístic. Una part d’aquestes col·leccions es pot veure al Museu Nacional de l’Automòbil d’Encamp.

Aquesta passió no solament s’ha centrat en vehicles antics de tota mena, sinó també en les peces i els materials que envolten l’automoció, com ara cartells, matrícules o col·leccions de petits objectes. Aquest és el cas de la col·lecció de miniatures de Ferrari, que la fundació Bomosa ha cedit temporalment al Museu Nacional de l’Automòbil per fer-la conèixer.

Segurament Ferrari és la marca de cotxes més icònica que ha existit mai. Aquest fabricant italià sempre ha estat vinculat als vehicles esportius i de competició.

Els models de la marca destaquen per les seves línies refinades, sorgides de la imaginació d’alguns dels dissenyadors de vehicles més prestigiosos de tots els temps, com ara Battista Pinin Farina o Giorgietto Giugiaro.

La col·lecció, formada per 80  miniatures a escala 1:18, repassa els models més emblemàtics del fabricant italià, des dels vehicles de competició amb més palmarès −com els Fórmula 1 pilotats per Michael Schumacher− fins als esportius de carrer més simbòlics sortits de la fàbrica de Maranello −com el 250 GTO, el Dino, el Testarossa o l’Enzo.  

La voluntat d’exposar la col·lecció creada per Bonaventura Mora, fundador de Bomosa, neix de la idea de fer un projecte de col·laboració amb persones en risc d’exclusió social, i així complir un dels objectius que es marca aquesta fundació filantròpica: crear una societat andorrana més solidària. Per aquest motiu, s’ha demanat la col·laboració dels joves de l’Aula Taller per fabricar unes vitrines a mida i aconseguir, així, que les peces de la col·lecció llueixin amb tota l’esplendor que es mereixen les delicades línies dels Ferrari.

Museu Nacional de l'Automòbil
El Museu Nacional de l’Automòbil mostra la transformació soferta en els vehicles al llarg de la seva existència des de la màquina de vapor com la Pinette (1885), la peça més antiga del Museu, fins a la dècada dels anys 70.

Av. de Joan Martí, 64 – AD 200 Encamp
Tel: (+ 376) 839 760
museusandorra@gmail.com
Ampliar mapa
Activitat gratuïta

Organitza
Govern d'Andorra