"Un món de fantasia", d'Yvette Groslimond, a Encamp
Dimarts 19 de novembre del 2019 - Divendres 28 de febrer del 2020
A les 20 h
Sala d'exposicions del Comú d'Encamp, Encamp

La sala d'exposicions del Comú d'Encamp acollirà l'exposició 'Un món de fantasia', de l'artista YvetteGroslimond, una mostra on trobarem escultura i pintura en un recorregut per un món de fantasia on la Yvette expressa, a través de diferents tècniques i formats, allò que la seva personalitat inquieta li demanava de fer en cada moment.

L'artista

YvetteGroslimond va néixer en un petit poble de Suïssa el 1930. És una persona inquieta i de jove decideix traslladar-se a Barcelona per viure la seva vida. La formació i el coneixement d'idiomes li van facilitar situar-se acomodadament a la ciutat.

La Yvette va conèixer el Pere Puigsubirà a Barcelona, amb qui es va casar uns anys més tard. I de la seva mà va arribar a Andorra. Junts van emprendre negocis diversos, d'importació i d'exportació, i van viure anys d'oportunitats. La Yvette recorda l'impacte que va tenir l'Hotel Rosaleda, que oferia serveis com una pastisseria d'elaboració pròpia, i fins i tot tenia una piscina climatitzada. I explica les transformacions que va viure l'hotel els anys 50 i 60, com l'habilitació d'una sala de festa, el Night Club, i anècdotes diverses que va viure. Relata també com era la vida als poblets d'Encamp, marcada pel ritme de treball als camps i amb els animals.

Groslimond també va realitzar algunes iniciatives empresarials que va protagonitzar amb el seu home: una empresa de transport públic (explica com anaven a buscar vehicles a diferents ciutats europees), importació i exportació de vehicles, representacions de rellotgeria suïssa, l'Hotel Pic Maià al cap del port d'Envalira i el telecabina d'Engolasters els anys 60.

Hora:
A les 20 h

Sala d'exposicions del Comú d'Encamp

Ampliar mapa
Activitat gratuïta

Més informació
Departament de Cultura d'Encamp
Tel. (+376) 731 490
www.comuencamp.ad


Organitza
Comú d'Encamp