Presentació del llibre “El secret del meu turbant”
Dilluns, 9 de maig del 2016
A les 20 h
Biblioteca Comunal d'Encamp, Encamp

El secret del meu turbant explica la història real de Nàdia Ghulam, una noia afganesa que amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d’una bomba. En sortir de l’’hospital dos anys després, el règim talibà s’’havia instaurat a Afganistan i ella va prendre una decisió radical: es va vestir de noi i durant deu anys va adoptar la identitat del seu germà, assassinat, per poder portar un sou a casa, ja que el nou Govern va prohibir que les dones treballessin fora de casa. Aquesta és la història de la Nàdia, una noia que va lluitar per la seva llibertat.

Nàdia Ghulam va néixer a Kabul (Afganistan) el 1985.  El 1993, en el marc de la guerra civil que assolava el seu país des de feia anys, va quedar molt mal ferida com a conseqüència d’un bombardeig. Quan va sortir de l’hospital, i amb 14 operacions fetes, la seva família continuava vivint amb moltes penúries. En aquell moment s’havia acabat la guerra, però l’havia seguida la instauració del règim talibà, que no permetia que les dones treballessin. Això era greu per a la família de la Nàdia, perquè el pare tenia problemes de salut i no podia treballar, i el germà gran havia mort. En aquestes circumstàncies, la Nàdia va decidir que tenir 11 anys i ser una noia no podia ser un impediment per ser l’home de la casa. Va decidir fer-se passar per un noi i sortir a treballar per mantenir el pare, la mare i les dues germanes petites. Va viure amb un nom que no era el seu durant 11 anys.

Passat el temps, va viatjar a Europa amb una ONG. Actualment, la Nàdia viu amb els seus pares adoptius a Badalona, ciutat en què va arribar el 2006 per rebre tractament mèdic per pal·liar els efectes que les ferides van deixar en el seu rostre. Activa i emprenedora, té diversos projectes al cap, com ara estudiar a la universitat i ajudar el seu país amb tots els mitjans al seu abast. Mentrestant, estudia català, informàtica, integració social i matèries que tenen a veure amb la qualitat del treball de les ONG.

Entrevista realitzada a la Nàdia (a la Biblioteca Sant Roc de Badalona) al capítol “La superació” del programa del Canal 33 “Dones”,  emès el 9 de juny del 2015:

Hora:
A les 20 h

Biblioteca Comunal d'Encamp

Any rere any, la Biblioteca Comunal d'Encamp organitza un bon grapat d'activitats com ara els clubs de lectura, cursos temàtics, xerrades literàries i temàtiques, exposicions, tallers, concursos, bibliopiscina, contacontes i moltes més.

Com sempre, la nostra inquietud és crear, fomentar i consolidar els hàbits de lectura, començant pels més menuts i continuant amb l’etapa adulta. A la Biblioteca tenim una cosa molt clara, les relacions humanes i el contacte directe a través del joc, la lectura i la diversió són la base per crear un teixit social saludable, actiu i sensible amb l’entorn.

És per aquest motiu que totes i cada una de les activitats estan pensades per assolir els nostres reptes: informar, formar i divertir. Perquè volem que ens acompanyeu, que participeu i que aprenguem junts.

Trobareu tota la informació a l'agenda de la web (pàgina principal) o aquí.

A més, a partir d'ara ja pots accedir al nou blog que la Biblioteca ha creat perquè puguis informar-te de les darreres novetats organitzades i perquè hi participis directament amb els teus comentaris i valoracions. No t'ho perdis, entra-hi!

Biblioteca Comunal d'Encamp. Tel.: +376 732 700Ampliar mapa
Activitat gratuïta

Més informació
Telèfon (+376) 732 704.
http://bibliotecaencamp.wordpress.com
www.comuencamp.ad