Club de lectura per a adults dedicat a Robert Pastor
Dimecres 29 de gener del 2020
A les 20 h
Biblioteca Comunal d'Encamp, Encamp

En aquesta edició mensual del Club de lectura, els integrants d'aquesta cita literària tindran l'oportunitat de parlar del llibre Ossos i cendres directament amb el seu autor, Robert Pastor.

Ossos i cendres és una novel·la històrica basada en fets reals. Com ho van ser les morts violentes i tràgiques dels protagonistes principals, els Jordán de casa Bruno i els Buenaluque, tots ells veïns del petit poble aragonès de Santa Eulalia de Gállego, i les seves recerques de refugi, no sempre reeixides, travessant fronteres. Eren els temps de les dues guerres, que alguns historiadors consideren una de sola, en veure la d’Espanya com el pròleg i l’assaig de l’eix nazifeixista per a la utòpica conquesta i domini del món. Temps de violència extrema exercida, molt sovint, sobre innocents.

L'autor, Robert Pastor (València, 1945) ha deixat enrere una llarga carrera de periodista, al País Basc (1967-1990), a Barcelona (entre 1990 i 1993, de manera intermitent), a Lleida (1990-1993) i finalment a Andorra (a comptar d’octubre 1993), successivament com a cap de redacció i subdirector del Diari d’Andorra i com a director de 7Dies. Durant l’etapa basca, a més de mantenir sempre col·laboracions amb mitjans catalans (va ser el primer corresponsal de l’Avui al País Basc), va veure publicats més d’una vintena de llibres en espanyol, la majoria col·leccions d’entrevistes o cròniques de gran format, però també alguns de creació com ara la novel·la històrica Ynessa de Gaxen y otras 5 brujas (1978); Trebiño en Álava (premi Ciudad de Vitoria d’assaig 1983); Cuentos (1984) (relats breus); un breu poemari, Si existe, Ulises, Ítaca (1990) (segon premi del certamen de poesia Villa de Pasaia). A Andorra ha continuat l’activitat com a escriptor amb els poemaris Mai no tornaràs a Ítaca, Ulisses (1994) (accèssit al Premi Grandalla de poesia) i Entre l’aigua i la pedra (2000), ambdós publicats per Edicions del Diari d’Andorra. Els van seguir Aquí les penjaven, assaig (premi Principat d’Andorra d’investigació històrica 2003) i la col·lecció de relats Perdut i altres històries de les Valls (2016) amb l’editorial Anem.

Cal recordar que tothom que ho desitgi pot participar en el Club de lectura d'Encamp. L'únic requisit indispensable és ser major de 16 anys.

Hora:
A les 20 h

Biblioteca Comunal d'Encamp

Any rere any, la Biblioteca Comunal d'Encamp organitza un bon grapat d'activitats com ara els clubs de lectura, cursos temàtics, xerrades literàries i temàtiques, exposicions, tallers, concursos, bibliopiscina, contacontes i moltes més.

Com sempre, la nostra inquietud és crear, fomentar i consolidar els hàbits de lectura, començant pels més menuts i continuant amb l’etapa adulta. A la Biblioteca tenim una cosa molt clara, les relacions humanes i el contacte directe a través del joc, la lectura i la diversió són la base per crear un teixit social saludable, actiu i sensible amb l’entorn.

És per aquest motiu que totes i cada una de les activitats estan pensades per assolir els nostres reptes: informar, formar i divertir. Perquè volem que ens acompanyeu, que participeu i que aprenguem junts.


Biblioteca Comunal d'Encamp. Tel.: +376 732 704Ampliar mapa
Activitat gratuïta

Més informació
Telèfon (+376) 732 704.
http://bibliotecaencamp.wordpress.com
www.comuencamp.ad


Organitza
Comú d'Encamp