Nits d'estiu als museus · Visita a Santa Eulàlia i al Museu d’Art Sacre
Dimarts 20 d'agost del 2019
A les 21 h
Església de Santa Eulàlia, Encamp

Visita a Santa Eulàlia i al Museu d’Art Sacre en què descobrirem detalls que sovint passen desapercebuts, i tot això amb música en directe!

 

Telèfon/adreça de contacte per a inscripcions:
Reserva prèvia obligatòria al tel. (+376) 833 551.

Hora:
A les 21 h

Església de Santa Eulàlia

L'església parroquial d'Encamp té un dels campanars romànics de torre més bonics d'Andorra. La seva alçada fa que ressalti la seva esbeltesa i realça la decoració de bandes i arcuacions llombardes dels tres pisos de finestres geminades.

Aquesta església també conserva d’època romànica les parets sud, en la que s'obre la porta, i oest. Va ser ampliada i modificada en diverses ocasions, els segles XVII i XVIII i durant els anys 20 de la passada centúria. La darrera reforma, dirigida per l'arquitecte David Mackay i realitzada a finals dels anys 80, ha consistit en l'ampliació de la nau i l'adequació d'espais annexos. L'excavació arqueològica realitzada en el mateix moment permeté deixar visibles els fonaments de l'absis romànic, destruït durant la reforma dels anys 20.

L'interior conserva dos retaules barrocs, dedicats a la Verge del Roser i a Sant Antoni, situats als altars laterals tancats amb reixes de ferro forjat, el retaule major de la mateixa època, dedicat a la Santa titular, així com una pica baptismal romànica de granit i un rodet de campanes.

Adossat a la paret sud podem admirar un porxo, ja documentat el segle XIV, i a la vora d'aquest un comunidor, destinat en èpoques passades a exorcitzar les tempestes.


Ampliar mapa
Activitat gratuïta

Organitza
Govern d'Andorra