Encamp en Clau de llum a Encamp amb Christopher Aguilar
Dijous 30 de juliol del 2020
A les 20 h
Església de Sant Romà de les Bons, Encamp


Christopher Aguilar és el cantautor que va captivar el públic austríac després de guanyar el programa de la televisió nacional POPSTARS. Ha gravat l'àlbum de pop alemany "Atemlos" amb la companyia Sony Music i ha fet una una gira per Àustria i Alemanya.

A la gran pantalla ha estat el protagonista del curtmetratge Straight to REM. A l'English Theatre i Open House de Viena ha cantat i actuat com a protagonista de nombroses produccions musicals i teatrals de gran nom com RETN, Romeo i Julieta, Into de Woods i Spring Awakening, entre d'altres. Ha cantat també a escenaris internacionals als Estats Units, Mèxic, Espanya, Àustria, Equador y Alemanya.

Encara que porta poc temps al país, ja ha estat convidat al concert tribut a Tina Turner, Nat King Cole i Pérez Prado que va realitzar la Grossband al Prat del Roure.

Chris ofereix un espectacle ple d'emocions i energia amb un repertori molt conegut que inlou temes d'artistes com Bruno Mars, Luis Miguel, Álvaro Soler, Frank Sinatra, Marc Anthony i molts més.

Hora:
A les 20 h

Església de Sant Romà de les Bons

És l’edifici més emblemàtic i conegut del conjunt monumental de les Bons. És una església d’origen romànic, de nau única amb absis semicircular orientat vers llevant i d’estil llombard.

L'església romànica-lombarda va ser consagrada el 23 de gener del 1164.

De planta quadrada i absis semicircular, conserva un campanar d'espadanya amb dues campanes de tradició gòtica. Presenta la tradicional orientació de llevant-ponent.

Dins el porxo podrem veure la porta d'entrada original rematada per un arc de mig punt decorat amb dents de serra. Es considera una de les poques mostres d’escultura monumental conservades a Andorra.

A l'interior del temple trobarem decorant els murs i la volta de canó, pintures gòtiques en tons ocres, i a l'absis una reproducció de les pintures murals romàniques que foren arrencades durant els anys 20 del segle passat i transportades al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

També es conserva al mur oest un retaule  gòtic de finals del segle XVI amb iconografia de sant Pere que obre la porta del paradís als elegits, mentre que a la banda oposada els condemnats es cremen a les flames de l’infern. També hi ha un Crist en Majestat envoltat pels quatre evangelistes entre altres figures.

Als peus de l’església, per sobre de la porta, es conserva un retaule de tradició gòtica dedicat a la figura de sant Romà d’Antioquia, datat del segle XVI, de l’escola del Mestre de Canillo, que havia estat emplaçat originàriament en el presbiteri tapant les pintures murals romàniques.

El porxo (un afegit de l'any1589) dóna aixopluc a qui puja fins el temple, podent disfrutar d'una màgnifica panoràmica de la vall d'Encamp.


Ampliar mapa
Activitat gratuïta

Més informació
Departament de Cultura d'Encamp
Tel. (+376) 731 490
www.comuencamp.ad


Organitza
Comú d'Encamp