'Xiao Xia a Andorra'
Dimarts 6 de febrer del 2018 - Diumenge 6 de maig del 2018
ARTALROC, Escaldes-Engordany

S’exposa per primera vegada a Andorra l’obra de Xiao Xia, pintor originari de Nanjing, capital del sud de la Xina. La mostra, gairebé una retrospectiva de l’artista, aplega un total de 27 quadres pintats entre 1988 i 2010 amb diferents tècniques, estils i sobre suports diversos. Es tracta d’una exposició comissariada pel doctor en història de l’art Henry Périer i organitzada en col·laboració amb la galeria d’art China Today de Brussel·les.

Amb una llarga trajectòria i influències múltiples, Xiao Xia crea, sovint amb una economia de mitjans, obres sòbriament subtils: un art que podria semblar que és evident, però que amaga una construcció d’imatges enigmàtiques. Un corpus artístic en conjunt increïblement variat, que oscil·la constantment entre Orient i Occident. L’obra de Xiao Xia és el reflex de la personalitat complexa de l’artista, un creador a vegades discretament excèntric, que ha dedicat la seva vida a la recerca constant d’un nirvana.

Inauguració: dimarts 6 de febrer, a les 20 h.

 

Al voltant de l’exposició s’han organitzat les activitats complementàries següents:

Dijous 15 de març, a les 20.30 h: Concert de shakuhachi, flauta tradicional xinesa, interpretat per Yosuke Irie.

Dissabte 7 d’abril, a les 17 h: Crea un rellotge xinès’. Taller infantil  a càrrec d’Alba Valletbó.

Dijous 12 d’abril, a les 20.30 h: Projecció de la pel•lícula ‘I am not Madame Bobary’, del director Feng Xiaogang.

Dissabte 28 d’abril, a les 12 h: ‘Introducció a la cerimònia del te xinesa’. Taller per a adults a càrrec de Xiao Jingyi, en col•laboració amb la Fundació Institut Confuci de Barcelona.

Dissabte 5 de maig, a les 11 h: ‘Decora i aprèn a fer servir les esferes xineses relaxants’. Taller per a adults a càrrec d’Alba Valletbó.

Totes les activitats són gratuïtes i tindran lloc a l’ARTALROC. Cal formalitzar una inscripció prèvia al telèfon 828 704.

ARTALROC
ARTALROC (antic CIAM)
Sala d'exposicions del Govern
Av. Carlemany, 8
AD700 Escaldes-Engordany

Tel.: +376 828 704
 
Ampliar mapa
Entrada gratuïta

Organitza
Govern d'Andorra

Col·labora
China Today Gallery