‘Arranz-Bravo. New Man’
Dimarts, 28 de març del 2017 - Diumenge, 28 de maig del 2017
Escaldes-Engordany

Després de passar per diverses sales i galeries d’arreu del món, Arranz-Bravo arriba a l’ARTALROC d’Andorra amb una selecció de la seva obra més recent. 

‘Arranz-Bravo. New Man’ acull una vintena de peces, entre olis, dibuixos i escultures en què podrem veure les seves darreres experimentacions.

La seva obra intenta representar l'home actual amb els seus problemes, les seves pors, la seva solitud, les seves angoixes i les seves repressions. Iniciada al 1966, la seva llarga trajectòria encara no s’ha aturat. Ha inaugurat exposicions antològiques al Museu d’Art Modern de Sao Paulo, al Palau Robert i al Saló del Tinell de Barcelona, al Paço Imperial de Rio de Janeiro, al Pavelló de Catalunya de l’Exposició Universal de Sevilla, a la Biennal de Venècia i, recentment, a l’Institut Cervantes de Moscou.

Ha pintat diversos edificis, com ara la Fàbrica Tipel de Parets, ha fet diversos monuments públics, i s’ha ocupat de la direcció artística de pel·lícules i de l’edició de nombrosos llibres de bibliòfil. Ha rebut una gran quantitat de premis, entre els quals destaquen el de la II Biennal Internacional de l'Esport, el premi de figura de la Biennal Estrada Saladich, i el premi de dibuix Inglada-Guillot. És autor de peces escultòriques de marbre, bronze i ceràmica, alguna de les quals va presentar a la sala Gaspar de Barcelona el 1983. La seva obra en bronze L'acollidora (1985) es troba a la rambla de l'Hospitalet de Llobregat.

La inauguració de la mostra tindrà lloc el dimarts 28 de març, a les 8 del vespre. Durant l’acte, Arranz-Bravo realitzarà una performance en directe. Una oportunitat única i exclusiva que permetrà als assistents veure treballar en gran format el famós artista neofiguratiu.


Al voltant d’aquesta exposició s’han organitzat un parell d’activitats relacionades:

“Descobrim la línia i el color amb el mètode automàtic”. Taller de creativitat per a nens a càrrec d’Helena Guàrdia.

22/04 – D'11 h a 13 h

Durant la primera part, els nens realitzaran una sèrie de dibuixos a partir del mètode automàtic per aproximar-se a la relació visceral que l’artista Arranz-Bravo té amb la seva obra. Mitjançant una introspecció pautada, s’hauran de deixar anar, escoltar i percebre el seu propi cos, i aprendran a entendre’l en termes de línia i forma. Experimentaran una manera de dibuixar allunyada de la còpia o representació tradicional i més propera a la representació mental i automàtica.

La segona part de l’activitat consistirà a treballar conjuntament en una sola obra de format gran. Encadenaran una selecció dels dibuixos fets a la primera part que es traduirà en termes de composició de línies i formes i, finalment, prendrà sentit amb el llenguatge del color.


"Vermut i art al Roc" amb Arranz-Bravo i Carme Tinturé

20/05 - 12 h

La segona edició dels "Vermut i art al Roc" tindrà com a convidats el mateix Arranz-Bravo i la galerista i gestora cultural andorrana Carme Tinturé. L’activitat ens permetrà apropar-nos d’una manera informal i distesa a l’artista i la seva obra, mentre fem un vermut.

Telèfon/adreça de contacte per a inscripcions:

Les inscripcions per a les activitats, que tenen places limitades, es poden fer al telèfon 828 704 o bé a l’adreça electrònica sala_exposicions@govern.ad.

Per a més informació: Àrea d’Acció Cultural, tel. 875 700 ext. 1271.

 


Lloc: ARTALROC
ARTALROC (antic CIAM)
Sala d'exposicions del Govern
Av. Carlemany, 8
AD700 Escaldes-Engordany

Tel.: +376 828 704
 
Ampliar mapa
Entrada gratuïta

Organitza
Govern d'Andorra