‘Calder. La geometria del color’
Dimarts, 22 de maig del 2018 - Diumenge, 2 de setembre del 2018
A les 20 h
ARTALROC, Escaldes-Engordany

L'exposició ‘Calder. La geometria del color’ reuneix una selecció de 48 guaixos en paper de l’artista americà Alexander Calder, pintats entre el 1939 i el 1976. Juntament amb les pintures, també s’exhibirà un dels mòbils característic de l’autor, The red Crescent

Considerat un dels escultors més prestigiosos del segle XX, Alexander Calder és reconegut principalment pels seus mòbils (també coneguts com a «dibuixos en l’espai»). Calder va començar la seva carrera artística com a pintor. Els guaixos van ser una presència constant en tota la seva obra i sovint preparaven el terreny per als mòbils. Feia servir aquest format diàriament, ja que sempre pintava uns quants fulls abans de continuar treballant en les seves escultures. Sovint es referia als seus guaixos com el seu «exercici matinal».

Malgrat que principalment eren abstractes, les composicions de Calder estaven fetes amb formes i objectes identificables com, per exemple, el sistema solar, piràmides, esferes i figures amb rostres, que convidaven el visitant a formar-se nombroses interpretacions de la seva obra. Les peces exhibides a l’exposició “Calder. La geometria del color” són un reflex de tota la seva obra i han estat curosament seleccionades per expressar la seva passió per aquest format, el seu amor pel color i el moviment i la forma, que ha donat com a resultat aquestes vibrants obres en paper. Així doncs, cada obra és un producte acabat per ell mateix i no merament un experiment iconogràfic o un dibuix preparatori per a les seves escultures.


Al voltant de l’exposició s’han organitzat les activitats complementàries següents:

Diumenge 27/05 – 11.30 h Visita guiada i “Vermut i art al Roc” amb Carla Guinot, historiadora de l’art.

Dissabte 9/06 – 11 h “Endevina què he vist! Dibuixem i esculpim com Calder”. Taller familiar per a pares, mares i infants a càrrec de Zoe, artista i artterapeuta.

Diumenge 8/07 – 10.30 h “La visió de Calder, la teva i la meva... són idèntiques?”. Taller per a dones a càrrec de Lucila, òptica optometrista, i Zoe, artista i artterapeuta.

Dijous 19/07 – 20.30 h Visita guiada nocturna a càrrec de Carla Guinot, historiadora de l’art. Activitat dins del cicle de les Nits d’estiu als museus.

Dijous 23/08 – 21.30 h Concert del grup Hirundo Maris amb Arianna Savall i Peter U. Johansen. Concert dins del Festival de música antiga dels Pirineus 2018 i del cicle Nits d’estiu als museus.

 

Telèfon/adreça de contacte per a inscripcions:
Inscripció prèvia a les activitats per telèfon al 828 704.

Hora:
A les 20 h

ARTALROC
ARTALROC (antic CIAM)
Sala d'exposicions del Govern
Av. Carlemany, 8
AD700 Escaldes-Engordany

Tel.: +376 828 704
 
Ampliar mapa
Totes les activitats són gratuïtes i tindran lloc a l’ARTALROC

Més informació
Ministeri de Cultura, Joventut i Esports
Departament de Promoció Cultural
Àrea d’Acció Cultural

www.cultura.ad
cultura@govern.ad
+376 875 700

Organitza
Govern d'Andorra

Col·labora
Omer Tiroche Gallery