Exposició 'ÍTEM JAZZ'
Dijous 22 d'octubre del 2020 - Dissabte 21 de novembre del 2020
Centre d'Art d'Escaldes-Engordany, Escaldes-Engordany

EXPOSICIÓ ÍTEM JAZZ

Durant 20 anys, des del 1985 i fins l’any 2004, el Festival Internacional de Jazz d’Andorra va convertir la parròquia d’Escaldes-Engordany en un dels punts de trobada obligats dels amants de la música jazz.

La mostra de fotografies realitzades per Joan Burgués i Martisella és el resum d’aquestes 20 edicions del Festival, plenes d’història i d’anècdotes, i que van oferir al públic més exigent una variada oferta musical en què van participar artistes de renom de l’esfera jazzística com ara Ray Charles, Horace Silver, B. B. King, Lionel Hampton o Miles Davis, tot un ampli ventall de gèneres musicals que s’emmarquen dins de l’estil de música jazz.

El Festival Internacional de Jazz d’Andorra el va apadrinar el pianista de jazz català Tete Montoliu, es va celebrar en diferents escenaris de la parròquia durant les nits d’estiu, va posar al mapa musical el nostre país i va crear un ambient jazzístic que encara es recorda amb nostàlgia.

Joan Burgués i Martisella és un fotògraf escaldenc, fill d’exiliat polític, la seva família regentava el negoci Foto Cine Color, amb marques internacionals i un espai de trobada per conversar de fotografia, lletres i política entre companys. Un ambient marcadament cultural que va influenciar el Joan des de ben petit.

Les seves primeres experiències fotogràfiques les va adquirir amb Josep Alsina i altres fotògrafs, i es va interessar pel retrat, el paisatge i l'espontaneïtat. Els anys d'ofici i el seu saber fer s’han recompensat amb múltiples reconeixements, premis, exposicions en diversos espais culturals i la possibilitat d’oferir classes i xerrades de fotografia. També ha col·laborat en diverses publicacions, revistes fotogràfiques i ha format part com a membre de jurat en diversos salons internacionals.

Cal subratllar les múltiples publicacions de Joan Burgués i Martisella com 33 Imatges-1978, Escaldes-Engordany (1954-1989), Festivals de Jazz Escaldes –Engordany (1985-1991), Andorra a la fi del mil·lenni 2000, Jazz 1985-2000 conjuntament amb Alain Ricard i "Andorra nostàlgica 2005”, entre d'altres.

En l’actualitat Joan Burgués i Martisella és president de la FAF (Federació Andorrana de Fotografia i Cinema Amateur), president del Cercle de les Arts i de les Lletres d'Andorra, vicepresident i director dels Centres d´Exposicions FIAP (Federació Interrnacional de l´Art Fotogràfic), i continua treballant en múltiples projectes.

Centre d'Art d'Escaldes-Engordany

Ampliar mapa
Entrada gratuïta

Organitza
Comú d'Escaldes-Engordany