Pessebre Vivent d'Escaldes-Engordany
Diumenge 21 de desembre del 2014
20.30 h
Diferents indrets de la parròquia, Escaldes-Engordany
Pessebre Vivent

El Pessebre Vivent compta amb més d’un centenar d’actors i figurants de tot el país i amb la participació de tot el cos dansaire de l’Esbart Santa Anna, la coral d’Escaldes-Engordany i la coral d’infants de l’escola de música. Entre el repartiment de l’obra hi ha 40 adults i 20 menors amb paper, 10 figurants adults i 10 figurants menors d’edat.

El Pessebre Vivent es recupera en el marc del centenari del naixement d’Esteve Albert, pioner al nostre país d’aquesta representació. D’aquesta manera, s’ha respectat el guió d’Albert i només s’han introduït algunes modificacions en el guió. Fins al moment, ja s’han portat a terme més d’una desena d’assajos sota la direcció d’Irina Robles i el 14 de desembre es farà l’assaig general.

El Pessebre Vivent comptarà amb un decorat únic fet expressament per les representacions amb dues portes d’entrada de 8 metres situades a l’avinguda Copríncep de Gaulle i a l’avinguda Carlemany (a l’alçada de l’església).

L’any 1962 es va fer la darrera representació del Pessebre Vivent d’Engordany dirigit per Esteve Albert. Aquesta representació es va convertir en tot un punt de referència per algunes poblacions catalanes com Castell d’Aro o l’Espulga de Francolí, fins i tot, alguns experts consideren que el Pessebre Vivent d’Engordany és el primer que es va escenificar a l’entorn geogràfic dels països catalans el desembre de 1955.

Amb la voluntat de recuperar tots aquells valors que neixen de la cultura popular i que van fer possible el Pessebre Vivent, que uneix diferents generacions amb l'esperit de participar en un projecte comú que enriqueix a tota la parròquia i als espectadors que ho miren, el Comú d’Escaldes-Engordany vol tornar a impulsar aquest projecte en el marc del centenari del gran mestre Esteve Albert, impulsor del Pessebre Vivent i de molts altres aspectes de la vida cultural del Principat d'Andorra.

Telèfon/adreça de contacte per a inscripcions:
Venda d'entrades al Servei de Tràmits del Comú i a l'oficina de Turisme de la plaça Santa Anna. Es recomana entrar a l'espai per la porta de l'av. Copríncep de Gaulle. Telf.: 890875

Nombre de places:
Limitades

Hora:
20.30 h

Diferents indrets de la parròquia


3 €

Organitza
Comú d'Escaldes-Engordany

Col·labora
Crèdit Andorrà