“Marie Curie, la femme aux deux Prix Nobel”
Dilluns 4 de febrer del 2019 - Diumenge 17 de febrer del 2019
Universitat d'Andorra, Sant Julià de Lòria

La Universitat d’Andorra (UdA) acull l’exposició “Marie Curie, la femme aux deux Prix Nobel”, una mostra que arriba al campus lauredià gràcies a la col·laboració amb l’Aliança Andorrano-Francesa i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior.

L’exposició consta de dotze panells que donen a conèixer la biografia d’aquesta personalitat científica francesa d’origen polonès.

Marie Curie (1867-1934) va ser una investigadora pionera en el camp de la radioactivitat. Va impulsar la utilització de les màquines de raigs X i va descobrir dos nous elements de la taula periòdica: el radi i el poloni. Va ser la primera dona a doctorar-se en física a França, i la primera i única persona fins a la data a rebre dos Premis Nobel en dos dominis científics diferents: el de Física el 1903 pels seus descobriments en l’àmbit de la radioactivitat, i el de Química el 1911 per l’aïllament del radi pur.

Amb aquesta exposició, la Universitat d’Andorra vol retre homenatge i fer conèixer entre les noves generacions un personatge que avui és admirat tant pel seu treball com per la seva força, i pel fet d’haver arribat tant lluny en una època en què les dones no ho tenien gens fàcil.

Universitat d'Andorra
Pl. de la Germandat, 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: 743 000
A/e: uda@uda.ad
www.uda.ad

Entrada gratuïta

Organitza
Universitat d'Andorra · Aliança Andorrano-Francesa · Govern d'Andorra