"Retrospectiva. Robert Capa"
Dijous 27 de juny del 2019 - Diumenge 3 de novembre del 2019
Museu del Tabac, Sant Julià de Lòria
Pablo Picasso amb Françoise Gilot i el seu nebot Javier Vilato. Golfe-Juan, França, agost 1948. ©Robert Capa. ©International Center of Photography/Magnum Photos
Ernest Hemingway i el seu fill Gregory. Sun Valley, Idaho, Estats Units, octubre del 1941. ©Robert Capa. ©International Center of Photography/Magnum Photos

"Retrospectiva. Robert Capa"

Juntament amb Henri Cartier-Bresson, David Seymour, George Rodger i William Vandivert, Robert Capa va ser un dels fundadors de Magnum Photos al 1947.

Nascut a Budapest el 1913 amb el nom de Andrei Friedmann, de família jueva, va estudiar ciències polítiques al Deutsche Hochschule für Politik a Berlín. Expulsat del país per l’amenaça d’un règim nazi, es va instal·lar a París al 1933.

Juntament amb la seva companya, la periodista i fotògrafa Gerda Taro, van inventar el ‘famós’ fotògraf estatunidenc Robert Capa i van començar a vendre còpies amb aquest nom.

A partir del 1936, la cobertura de Capa de la Guerra Civil espanyola va aparèixer regularment en revistes internacionals. La seva fotografia d’un soldat republicà just després que l'haguessin ferit de mort li va fer guanyar un prestigi internacional i així es va convertir en un símbol referent de l'antibel·licisme.

Després de la mort de Gerda Taro a Espanya durant la Guerra Civil, Capa va viatjar a la Xina al 1938 i un any més tard va immigrar a Nova York. Com a corresponsal a Europa, va fotografiar la Segona Guerra Mundial, i va cobrir el desembarcament de les tropes estatunidenques a Omaha Beach en el Dia D, l’alliberament de París i la batalla de les Ardenes.

Els seus articles postguerra incloïen l’URSS al 1947, moderns complexos turístics a Europa, platós de cinema i un projecte titulat Generació X, que perfilava la generació de joves que van créixer en els anys posteriors a la Segona Guerra Mundial i que implicava diversos altres fotògrafs de Magnum.

El 25 de maig de 1954, mentre fotografiava per a Life a Thái-Bình, Indoxina, va trepitjar una mina i va morir.

Museu del Tabac

Horari d’hivern (de setembre a juny):

De dimarts a divendres, de les 9 a les 19 h (última visita a les 18 h)
Dissabtes, de les 10 a les 20 h (última visita a les 18.30 h)
Diumenges, de les 10 a les 14.30 h (última visita a les 13 h)
Dilluns tancat

Horari d'estiu (juliol i agost):

De dimarts a dissabte, de les 9 a les 20 h (última visita a les 18.30 h)
Diumenges, de les 9 a les 14.30 h (última visita a les 13 h)
Dilluns tancat


Ampliar mapa
Entrada gratuïta

Organitza
Museu del Tabac - Antiga Fàbrica Reig