Cicle de cinema sobre diplomàcia

Del dimarts 3 d'octubre del 2023 fins al dimarts 24 d'octubre del 2023
El 3, 10 i 17 d’octubre a les 20 h i el 24 d’octubre a les 19.30
Teatre Comunal, Andorra la Vella

Entrada gratuïta

Projeccions:

  • El 3 d’octubre del 2023, es projectarà la pel·lícula Quai d’Orsay” de Bertrand Tavernier (2013) en versió original (francès) i la ministra d’Afers Exteriors, M.I. Sra. Imma Tor Faus inaugurarà el cicle de cinema.
  • El 10 d’octubre del 2023, es projectarà la pel·lícula “The Interpreter” de Sydney Pollack (2005) en versió original (anglès).
  • El 17 d’octubre del 2023, es projectarà la pel·lícula “Diplomatie” de Volker Schlöndorff (2014) en versió original (francès).
  • El 24 d’octubre del 2023, es projectarà la pel·lícula “El Ángel de Budapest” de Luis Oliveros. La ministra d’Afers Exteriors, M.I. Sra. Imma Tor Faus clourà el cicle de cinema, l’ambaixador d’Espanya a Andorra, l’Excm. Sr. Carlos Pérez-Desoy presentarà el ponent, el periodista Sr. Diego Carcedo, qui farà una presentació prèvia la projecció. 

Sinopsis:

Quai d’Orsay -  Bertrand Tavernier, un dels grans mestres del cinema francès contemporani, adapta en la seva pel·lícula el còmic QUAI D’ORSAY, d’Abel Lanzac.

Sàtira política que té com a protagonista a Alexandre Taillard de Vorms, ministre d'Afers Exteriors de França, sempre disposat a tractar amb els poderosos, demanar als grans càrrecs que lluitin per la pau, calmar als de gallet fàcil i consolidar la seva candidatura per al Premi Nobel de la Pau. El jove Arthur Vlaminck, tot just titular del diploma de l’Escola Nacional d’Administració, entra al departament de comunicació del Ministeri com a encarregat dels elements de llenguatge del ministre. Haurà d’aprendre a fer front als estats d’ànim del príncep i a trobar el seu lloc al Quai d’Orsay, on joc brut i cops baixos són norma.

Amb un brillant repartiment que inclou a Thierry Lhermitte, Raphaël Personnaz, Niels Arestrup, Anaïs Demoustier, Julie Gayet, Joséphine de la Baume i Jane Birkin.

 

The Interpreter és una pel·lícula de Sydney Pollack de 2005, interpretada per Nicole Kidman, Sean Penn, i Catherine Keener.

Silvia Broome és una traductora i intèrpret que treballa a la seu central de l'ONU a Nova York. D'origen matobià, és capaç de traduir a l'anglès un gran nombre de llengües africanes. De jove, havia participat en la guerra de guerrilles a Matabo després d'haver perdut els pares i una germana per culpa d'una mina Zuwanie.

Després d'un desallotjament de l'edifici, Silvia torna al seu lloc de feina a recollir un paquet que havia deixat. En aquell moment sent una conversa sobre un possible atemptat que es podria cometre a l'ONU durant la visita del cap d'estat de Matabo, el Dr. Zuwanie, a qui França vol enviar al Tribunal Internacional de la Haia. En aquests moments Silvia avisa les forces de seguretat de l'ONU, que demanen ajuda als serveis secrets dels EUA. Però l’agent federal Tobin Keller investiga el passat perillós de la Silvia i comença a dubtar sobre si ella és una víctima o una sospitosa.

 

Diplomatie és un thriller històric apassionant basada en l’obra del dramaturg francès Cyril Gely sobre un capítol crucial de la segona Guerra Mundial.

La nit del 24 al 25 d’agost del 1944. París està entre les mans del general Von Choltitz, Governador del Gran París, el qual es prepara, en base a les ordres d’Hitler, a fer saltar pels aires la capital francesa. Tots els ponts de la Seine i els principals monuments de la ciutat parisenca com el Louvre, Notre-Dame, la Torre Eiffel estan minats i a punt per explotar... Utilitzant totes les armes de la diplomàcia, el cònsol general suec de París Raoul Nordling intentarà convèncer el general de no executar l’ordre de destrucció.

 

El Ángel de Budapest – Durant la segona Guerra Mundial, més de mig milió de jueus hongaresos van ser enviats pels nazis a les cambres de gas de diversos camps de concentració per la seva exterminació. Unes 5.000 persones residents de la capital es van poder salvar gràcies al treball d’un jove diplomàtic espanyol, Ángel Sanz Briz, qui, des de llavors, va ser conegut com l’Àngel de Budapest.

La pel·lícula recull els fets protagonitzats per l’encarregat de negocis de la diplomàcia espanyola, qui, amb l’ajuda dels empleats hongaresos de l’Ambaixada i dels altres col·laboradors dels països neutrals, aconsegueix fer front a la barbàrie nazi instaurada a Hongria.

Pel·lícules en versió original (francès o anglès)

El 3, 10 i 17 d’octubre a les 20 h i el 24 d’octubre a les 19.30

Teatre Comunal

ET POT INTERESSAR

Construim una bicicleta robòtica -  Taller de robòtica infantil

02/03/2024
a les 16.30 h

Bici Lab Andorra · Museu de la bicicleta d'Andorra, Andorra la Vella

Presentació del llibre La investigació en l’àmbit educatiu, 15ns Debats de Recerca

29/02/2024
De les 18 h a les 19 h

Sala d'actes de MoraBanc, Andorra la Vella

Cineforum amb el film 'La buena mentira'

29/02/2024
A les 20 h

Cinemes Illa Carlemany, Escaldes-Engordany

Projecció de la pel·lícula Une affaire d'honneur

27/02/2024
A les 20.15 h

Cinemes Illa Carlemany, Escaldes-Engordany

Programació dels Cinemes Illa Carlemany

23/02/2024 - 29/02/2024

Cinemes Illa Carlemany, Escaldes-Engordany

Exposició efímera bicitrial

21/12/2023 - 02/03/2024
09:00

Bici Lab Andorra · Museu de la bicicleta d'Andorra, Andorra la Vella