'Mirades creuades sobre els museus del Louvre i del Prado'

Dilluns 16 d'abril del 2018
A les 19 h
Sala d'actes de MoraBanc, Andorra la Vella

Entrada lliure

Conferència 'Mirades creuades sobre els museus del Louvre i del Prado', a càrrec de Julien Rochedreux, agregat d’arts plàstiques, i de Julie Michard, professora de plàstica.

El museu com a lloc on s’exposen obres d’art ve del renaixement italià. Com a edifici, esdevé una vitrina, una obra, una peça mestra de la col·lecció que conté, tant si és una joia arquitectònica del passat o una construcció contemporània.

Parlar dels museus del Louvre i del Prado és parlar d’història, de les identitats i de les cultures que es pengen als cimacis, de dos grans capitals en la construcció de l’Europa d’ahir i d’avui.

La conferència explicarà els dos equipaments com a monuments arquitectònics i institucionals. Després es farà una selecció d’obres, algunes de conegudes i altres menys, per descobrir-les o tornar-les a descobrir a través d’un recorregut subjectiu en les col·leccions i en la història de l’art occidental.

Qui observa l’escena de Les Menines de Velázquez? Què significa el formigueig surrealista del Jardí de les delícies de Bosch?, el clarobscur de Zurbarán? Quin paper va tenir François I en l’evolució de l’art francès? Per què Giotto marca el renaixement italià? Són algunes de les preguntes a què intentarem respondre.

En un context en què Leonardo da Vinci trasbalsa el món de l’art i el seu mercat, conclourem amb una mirada creuada de les dos giocondes del Louvre i del Prado, per donar un aclariment sobre el que fa i desfà la història de l’art, que és en un vaivé d’oblits i de descobertes.En francès

A les 19 h

Sala d'actes de MoraBanc
Av. Meritxell, 96
AD500 Andorra la Vella

Aliança Andorranofrancesa

ET POT INTERESSAR

Taller 'Cultura i joves: Festival Reteena' · Ull-Nu Pro

27/05/2022
10.30 h

El Rusc, Departament de Joventut del Comú d’Andorra la Vella, Andorra la Vella

Buda Gastro Andorra – Concert a ritme de soul amb Vibrand en Clau de Soul

26/05/2022
A les 21 h

Buda Espai Andorra, Andorra la Vella

Afterwork incombustible amb Madam a IQOS

26/05/2022
A les 19.30 h

IQOS Lounge, Andorra la Vella

'Diàlegs enriquidors i anècdotes a la Farga Rossell!'

26/05/2022
A les 19 h

Farga Rossell, La Massana

Xerrada NFT’s · Ull-Nu

26/05/2022
20 h

Galeria Pilar Riberaygua, Andorra la Vella

CINECLUB: 'Libertad' (Clara Roquet) 

25/05/2022
21.30 h

Teatre Comunal, Andorra la Vella