'Mirades creuades sobre els museus del Louvre i del Prado'

Dilluns 16 d'abril del 2018
A les 19 h
Sala d'actes de MoraBanc, Andorra la Vella

Entrada lliure

Conferència 'Mirades creuades sobre els museus del Louvre i del Prado', a càrrec de Julien Rochedreux, agregat d’arts plàstiques, i de Julie Michard, professora de plàstica.

El museu com a lloc on s’exposen obres d’art ve del renaixement italià. Com a edifici, esdevé una vitrina, una obra, una peça mestra de la col·lecció que conté, tant si és una joia arquitectònica del passat o una construcció contemporània.

Parlar dels museus del Louvre i del Prado és parlar d’història, de les identitats i de les cultures que es pengen als cimacis, de dos grans capitals en la construcció de l’Europa d’ahir i d’avui.

La conferència explicarà els dos equipaments com a monuments arquitectònics i institucionals. Després es farà una selecció d’obres, algunes de conegudes i altres menys, per descobrir-les o tornar-les a descobrir a través d’un recorregut subjectiu en les col·leccions i en la història de l’art occidental.

Qui observa l’escena de Les Menines de Velázquez? Què significa el formigueig surrealista del Jardí de les delícies de Bosch?, el clarobscur de Zurbarán? Quin paper va tenir François I en l’evolució de l’art francès? Per què Giotto marca el renaixement italià? Són algunes de les preguntes a què intentarem respondre.

En un context en què Leonardo da Vinci trasbalsa el món de l’art i el seu mercat, conclourem amb una mirada creuada de les dos giocondes del Louvre i del Prado, per donar un aclariment sobre el que fa i desfà la història de l’art, que és en un vaivé d’oblits i de descobertes.En francès

A les 19 h

Sala d'actes de MoraBanc
Av. Meritxell, 96
AD500 Andorra la Vella

Aliança Andorranofrancesa

ET POT INTERESSAR

Cicle Transversals: El diàleg intercultural  

03/11/2021
19 h

Sala d’actes d’Escades-Engordany, Escaldes-Engordany

Màgia als segles XIX I XX. Els Areny-Plandolit i els seus contemporànis

27/10/2021
A les 19 h

Museu Casa d’Areny-Plandolit, Ordino

Cicle Transversals: Les grans artistes oblidades a la història de l’art  

26/10/2021
19 h

Sala d’actes d’Escades-Engordany, Escaldes-Engordany

Itinerari medieval _ Espai Columba

23/10/2021
A les 12 h

Espai Columba, Andorra la Vella

Els Pali a IQOS

22/10/2021
A les 21.30 h

IQOS Lounge, Andorra la Vella

Visita guiada Andorra la Vella

14/10/2021 - 23/10/2021
Cada dia a les 10.30 h i a les 18 h

Plaça de la Rotonda, Andorra la Vella