Colors per al planeta (2008-2018)

Del Dijous 1 d'abril del 2021 fins al Divendres 16 d'abril del 2021
Obertura del Centre Cultural
Centre Cultural La Llacuna, Andorra la Vella

Entrada lliure

ArtCamp Andorra “Colors per al planeta” és una trobada internacional d'artistes de la pintura que té lloc a Andorra cada dos anys, des del 2008, a iniciativa de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO. Aquest projecte pretén contribuir a forjar una cultura del diàleg, el respecte i la convivència, fent compartir deu dies de tallers, trobades i intercanvis entre artistes.

Des que es va crear, ArtCamp Andorra ha acollit prop de 180 artistes procedents de tots els continents, entre ells 49 de 13 països iberoamericans, i ha generat així la creació de més de 600 obres originals.

 

ARTCAMP ANDORRA "COLORS PER AL PLANETA"

El 21 d'abril del 2021 Andorra acollirà la XXVII Cimera iberoamericana, que amb el lema "Innovació per al desenvolupament sostenible - Objectiu 2030. Iberoamèrica davant del repte del coronavirus", té el propòsit d'impulsar la innovació com a eina fonamental per a la implementació de l’Agenda 2030 a la regió.

La XXVII Cimera iberoamericana d'Andorra reconeix el valor estratègic de la cultura per a Iberoamèrica i considera la diversitat, el patrimoni i la riquesa cultural com a fonamentals per a la consecució dels Objectius de desenvolupament sostenible, apostant per la innovació en el foment de les indústries culturals i l’economia creativa, amb l’objectiu de superar les bretxes d'accés i de promoció de les manifestacions artístiques i culturals.

ArtCamp Andorra “Colors per al planeta” és una trobada internacional d'artistes de la pintura que té lloc a Andorra cada dos anys, des del 2008, a iniciativa de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO. Aquest projecte pretén contribuir a forjar una cultura del diàleg, el respecte i la convivència, fent compartir deu dies de tallers, trobades i intercanvis entre artistes, tot implicant-hi els habitants i, en particular, els nens i joves d'Andorra. La seva finalitat és, doncs, facilitar mitjançant l'art la promoció dels valors que defensa la UNESCO, en col·laboració amb altres organismes internacionals, per a la instauració d'una cultura de la pau.

Des que es va crear, ArtCamp Andorra ha acollit prop de 180 artistes procedents de tots els continents, entre ells 49 de 13 països iberoamericans, i ha generat així la creació de més de 600 obres originals. Algunes s'han inclòs en exposicions que han donat a conèixer no tan sols l'expressió artística dels participants, sinó també l'esperit que els anima, a diverses capitals així com a la seu d'organitzacions internacionals, portadores elles mateixes de valors que promouen la pau i el respecte de la diferència: UNESCO, Consell d'Europa, OSCE, Nacions Unides...

Després de sis edicions d’ArtCamp Andorra, aquesta iniciativa, apadrinada des del 2012 per Hedva Ser, artista per la pau i ambaixadora de bona voluntat de la UNESCO per a la diplomàcia cultural, ja està reconeguda internacionalment com un ambiciós projecte que pretén instaurar un diàleg i una complicitat interculturals mitjançant la trobada d'artistes procedents de tots els horitzons, fins i tot de països en conflicte obert.

Amb cada edició d’ArtCamp Andorra, el Principat aprofundeix en l'educació per a la democràcia, així com en el respecte als drets humans i a la diversitat de les expressions culturals. Les experiències viscudes i compartides en el transcurs de l’ArtCamp Andorra entre membres de comunitats diferents, per petites que siguin, poden donar el seu fruit i obrir vies d’interlocució.

 

En aquest sentit, ArtCamp Andorra s'inscriu plenament en el compromís d'Andorra per desenvolupar una cultura de la pau, indissociable d'una educació per a tothom i d'una ciutadania democràtica renovada, indispensables per a una bona convivència i una millor qualitat de les nostres societats.


Diversos autors iberoamericans, inclosos artistes d’Andorra.

Obertura del Centre Cultural

Centre Cultural La Llacuna
C/ Mossèn Cinto Verdaguer, 4 - 6
AD500 Andorra la Vella
Tel.: +376 730 037

CNAU

Comú d’Ordino, FEDA

Govern d’Andorra (Ministeri d’Afers Exteriors)

ET POT INTERESSAR

'23 IMATGES, 23 ARTISTES LA DIVERSITAT DEL SÍMBOL' · EXPOSICIÓ DE LITOGRAFIES

10/05/2021 - 21/05/2021

Centre Cultural La Llacuna, Andorra la Vella

COMPRAR

Taller de cistelleria

08/05/2021
A les 10 h

Portal de la Vall, Andorra la Vella

Visita guiada nocturna a Andorra la Vella: Festival de llum i color

08/05/2021
A les 20.45 h

Plaça de la Rotonda, Andorra la Vella

'Geografies' - La Ruta de la seda

05/05/2021 - 15/05/2021

L'Era d'Ordino, Ordino

Visita guiada Andorra la Vella

23/04/2021 - 09/05/2021
Cada dia a les 10.30 h i a les 16 h

Plaça de la Rotonda, Andorra la Vella

Concurs de punts de llibre

19/04/2021 - 07/05/2021

Biblioteca Comunal d'Encamp i Biblioteca Comunal del Pas de la Casa, Encamp