L'obra de l'artista Maïs Jorba arriba a Andorra

Del dijous 30 de novembre del 2023 fins al diumenge 18 de febrer del 2024
Horari: de 10 a 13 h i de 16 a19 h. Dissabtes, de 10 a 13 h. Diumenges, tancat.
Ambaixada d'Espanya a Andorra, Andorra la Vella

Entrada gratuïta

La mostra s'ha organitzat en el marc de l'aniversari de la Declaració dels drets humans. 

A partir del 30 de novembre, l'obra de l'artista Maïs Jorba es podrà veure en una mostra organitzada per l'Ambaixada d'Espanya a Andorra a la seva sala d'exposicions, un acte que coincideix amb el 75 aniversari de la declaració dels drets humans.

Maïs Jorba, coneguda per la seva capacitat per transmetre emocions i provocar reflexions a través de les seves escultures, ha creat una col·lecció única que destaca la importància de la dignitat humana i la igualtat. Aquesta exposició reuneix treballs de Maïs anteriors contraposats amb obres més contemporànies, realitzades durant el temps de la pandèmia i posteriorment a la crisi sanitària. Per poder crear aquesta relació, Maïs treballa amb la proximitat en les emocions i sentiments durant aquests dos moments.

L'obra de Maïs Jorba es el resultat de les vivències i emocions del seu entorn, una reflexió sobre la violència de gènere, agressions, supervivència, i reflexions sobre la vida i la fragilitat de les persones. Tot això fa que la seva creativitat encaixi molt bé amb la defensa dels drets humans. La seva obra convida a reflexionar els desafiaments pendents dels valors dels dret humans. 

Amb motiu de l'exposició, també s’instal·larà al Parc Central de la capital l'escultura "Metropolis", formada per quatre torres, la més alta de les quals fa tres metre i mig d'alçada.

L’obra de Maïs, s'ha enfocat cap al món de l'escultura i les instal·lacions conceptuals i de gènere. L’obra material, amb la contundència del ferro, amb la barreja de robes i bronzes, ens dona evidencia el dolor humà. Centrant-se en uns temes determinats s’acosta al centre mateix del que som. Deixa de banda les "grans idees" i, per dir-ho com ho fa Jordi Carrió, clava les ungles en la matèria més dura per deixar-ne un senyal. El senyal de la vida.

Una artista en constant evolució. Les seves vivències, dolor, alegria, es veuen reflectides en cada moment de la seva trajectòria artística i, per tant, a les seves obres.

Aquesta exposició visualitza les paraules d'Eleonor Rooselvelt quan deia que “després de tot, on comencen els drets humans universals? En llocs petits, a prop de casa -tan a prop i tan petits que no es poden veure a cap mapa del món […] Llevat que aquests drets hi tinguin significat, tenen poc significat a qualsevol lloc”.

 

Horari: de 10 a 13 h i de 16 a19 h. Dissabtes, de 10 a 13 h. Diumenges, tancat.

Ambaixada d'Espanya a Andorra
C. Prat de la Creu, 54
AD500 Andorra la Vella

Ambaixada d'Espanya

ET POT INTERESSAR

Construim una bicicleta robòtica -  Taller de robòtica infantil

02/03/2024
a les 16.30 h

Bici Lab Andorra · Museu de la bicicleta d'Andorra, Andorra la Vella

Presentació del llibre La investigació en l’àmbit educatiu, 15ns Debats de Recerca

29/02/2024
De les 18 h a les 19 h

Sala d'actes de MoraBanc, Andorra la Vella

Visita nocturna a l'exposició 'HENRI MATISSE'

27/02/2024
19.30 h

Centre d'Art d'Escaldes-Engordany, Escaldes-Engordany

Exposició efímera bicitrial

21/12/2023 - 02/03/2024
09:00

Bici Lab Andorra · Museu de la bicicleta d'Andorra, Andorra la Vella

Exposició de Pierre MAUREL

19/12/2023 - 27/02/2024

Museu del Còmic, La Massana

Glòria Estefanell a l'Art al Set Galeria

06/12/2023 - 28/02/2024

Art al Set Galeria, Escaldes-Engordany