Presentació del poemari 'Aire, fuego y deseo'

Dilluns 12 de març del 2018
A les 19 h
Ambaixada d'Espanya a Andorra, Andorra la Vella

Entrada lliure. Places limitades

Presentació del poemari Aire, fuego y deseo, de Juan Carlos García Hoyuelos. Aquest recull de 25 poemes va ser escrit originalment en castellà, però ha sigut traduït per un gran nombre de reconeguts poetes, escriptors i professionals en tots els idiomes ibèrics i modalitats lingüístiques com ara el ladí sefardita.


L’acte serà presentat per l’ambaixador d’Espanya a Andorra, i comptarà amb la presència de l’escriptor Manel Gibert. Hi recitaran poemes Carlos Figueiredo, David Gálvez, Joan Peruga i Alfons Valdés.

Aire, fuego y deseo (Ediciones Beta III Milenio) és el tercer poemari de Juan Carlos García Hoyuelos. El llibre està prologat per les poetes sefardites Matilda Koen-Sarano i Margalit Matitihau, i l'epíleg és de l'escriptor andalús Francisco Espejo Álvarez.

Com Se lo dije a la noche, el seu anterior poemari, representa la continuïtat d'un compromís dels qui, d'una manera o altra, treballen per dignificar i defensar els drets lingüístics dels habitants de la Península Ibèrica. Les 25 poesies, escrites originalment en castellà, han estat traduïdes per reconeguts poetes, escriptors, filòlegs, lingüistes, periodistes, bertsolaris (recitadors en basc de versos improvisats), professors... a tots els idiomes d'Ibèria, així com algunes de les seves modalitats lingüístiques, entre les quals cal destacar el ladí (sefardita), en homenatge als 90.000 sefardites que, malgrat haver viscut a la diàspora més de 500 anys, conserven aquesta varietat de la llengua castellana.

Alguns d'aquests poemes recitats o cantats es troben en el CD que acompanya el llibre.


Manuel Montobbio, Manel Gibert, Carlos Figeuiredo, David Gálvez, Joan Peruga, Alfons Valdés i Juan Carlos García Hoyuelos.

A les 19 h

Ambaixada d'Espanya a Andorra
C. Prat de la Creu, 54
AD500 Andorra la Vella

ET POT INTERESSAR

Presentació del llibre "Ucraïna, Mon Amour"

24/05/2024
20 h 30

Centre Cultural La Llacuna, Andorra la Vella

Lectura de Poemes

23/05/2024
20 h

L'Institucional, Parc Central, Andorra la Vella

Taller de meditació

22/05/2024
11:00

Parc Central, Andorra la Vella

Taller de ball

22/05/2024
20 h

Centre Cultural La Llacuna, Andorra la Vella

Cineclub : "Retour à Seoul"

22/05/2024
a les 21 h

Teatre Comunal, Andorra la Vella

Club de lectura ‘Un cop morta’, amb l’autora Laura Tejada    

22/05/2024
19:00

Biblioteca Comunal d'Encamp, Encamp