Diada de Sant Romà de Vila
Dilluns 10 de juny del 2019
A les 12 h
Església de Sant Romà de Vila d’Encamp, Encamp

L'església de Sant Romà de Vila serà l'escenari, el pròxim dilluns 10 de juny, de la seva tradicional diada, que començarà amb una missa solemne a les dotze del migdia. Els actes previstos continuaran amb un aperitiu i una ballada de sardanes.

El Comú d'Encamp posa a disposició un autobús que sortirà a les 11:30 h de la parada del costat de l'edifici del telecabina antic.

Hora:
A les 12 h

Església de Sant Romà de Vila d’Encamp
L’edifici ha estat remodelat en diverses ocasions al llarg del temps: l’actual planta, resultat d’aquests canvis, és de nau i absis rectangulars, amb campanar d’espadanya i una campana de tradició gòtica. El tret que la fa més atractiva, però, es troba al seu interior, on es pot veure una reproducció del frontal d’altar romànic. Aquesta és l’única mostra de pintura romànica sobre fusta que existeix a Andorra, i que, a més, es conserva completa amb les tres cares. Els muntants, decorats amb motius vegetals i geomètrics, serveixen de suport a tres taules, la frontal representa la Maiestas Domini, flanquejada pel tetramorf i per quatre parelles d’apòstols, i a les laterals hi podem veure l’Assumpció de Maria i tres apòstols més. L’original, del segle XIII, es troba al MNAC, Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Barcelona. Visites guiades prèvia demanda i reserva.
Ampliar mapa
Activitat gratuïta

Més informació
Departament de Cultura d'Encamp
Tel. (+376) 731 490
www.comuencamp.ad


Organitza
Comú d'Encamp