Diada de Sant Romà de Vila d'Encamp

Dilluns 29 de maig del 2023
A les 12 h
Església de Sant Romà de Vila d’Encamp, Encamp

Activitat gratuïta

Torna la tradicional Diada de Sant Romà de Vila d'Encamp. La celebració, que està organitzada conjuntament per la Comissió de Festes amb el suport del Comú d’Encamp, començarà a les 12 h amb la missa solemne i, posteriorment, hi haurà la ballada de sardanes i l'aperitiu popular.

Per continuar la festivitat, es farà un dinar popular, que serà graellada, i hi haurà àpats aptes per a celíacs. La diada clourà amb un concert a càrrec del grup musical ‘Makuka & los Afronautas. La Comissió de Festes d’Encamp ha impulsat aquestes novetatsper l’edició d’enguanyamb la voluntat que tinguiuna bona acollida i una bona participació.

Per participar en el dinar és necessari fer reserva prèvia dels tiquets a les oficines de Turisme, o bé enviant un correu electrònic a cdfencamp@gmail.com o a través de les xarxes socials de la Comissió de Festes d’Encamp (@comissio_defestes_encamp)

cdfencamp@gmail.com

A les 12 h

Església de Sant Romà de Vila d’Encamp
L’edifici ha estat remodelat en diverses ocasions al llarg del temps: l’actual planta, resultat d’aquests canvis, és de nau i absis rectangulars, amb campanar d’espadanya i una campana de tradició gòtica. El tret que la fa més atractiva, però, es troba al seu interior, on es pot veure una reproducció del frontal d’altar romànic. Aquesta és l’única mostra de pintura romànica sobre fusta que existeix a Andorra, i que, a més, es conserva completa amb les tres cares. Els muntants, decorats amb motius vegetals i geomètrics, serveixen de suport a tres taules, la frontal representa la Maiestas Domini, flanquejada pel tetramorf i per quatre parelles d’apòstols, i a les laterals hi podem veure l’Assumpció de Maria i tres apòstols més. L’original, del segle XIII, es troba al MNAC, Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Barcelona. Visites guiades prèvia demanda i reserva.

Departament de Cultura d'Encamp
Tel. (+376) 731 490
www.comuencamp.ad

ET POT INTERESSAR

Diada de Sant Jaume dels Cortals    

01/05/2024
12:00

Església de Sant Jaume dels Cortals, Encamp

Visita guiada a l'exposició “La sisena extinció”

28/04/2024
A les 12 h

MW Museu de l'Electricitat, Encamp

Taller “La sisena extinció”

27/04/2024
De 16 h a 17 h

MW Museu de l'Electricitat, Encamp

DIA DE LA LLIBERTAT DE PORTUGAL

25/04/2024
A les 19.30 h

Plaça de la Germandat, Sant Julià de Lòria

Sant Jordi a la Massana

23/04/2024

Biblioteca Comunal de la Massana, La Massana

Sant Jordi

26/03/2024 - 25/04/2024
De 9h a 14h

Canillo, Canillo