Diada de Sant Romà de Vila d'Encamp

Dilluns 29 de maig del 2023
A les 12 h
Església de Sant Romà de Vila d’Encamp, Encamp

Activitat gratuïta

Torna la tradicional Diada de Sant Romà de Vila d'Encamp. La celebració, que està organitzada conjuntament per la Comissió de Festes amb el suport del Comú d’Encamp, començarà a les 12 h amb la missa solemne i, posteriorment, hi haurà la ballada de sardanes i l'aperitiu popular.

Per continuar la festivitat, es farà un dinar popular, que serà graellada, i hi haurà àpats aptes per a celíacs. La diada clourà amb un concert a càrrec del grup musical ‘Makuka & los Afronautas. La Comissió de Festes d’Encamp ha impulsat aquestes novetatsper l’edició d’enguanyamb la voluntat que tinguiuna bona acollida i una bona participació.

Per participar en el dinar és necessari fer reserva prèvia dels tiquets a les oficines de Turisme, o bé enviant un correu electrònic a cdfencamp@gmail.com o a través de les xarxes socials de la Comissió de Festes d’Encamp (@comissio_defestes_encamp)

cdfencamp@gmail.com

A les 12 h

Església de Sant Romà de Vila d’Encamp
L’edifici ha estat remodelat en diverses ocasions al llarg del temps: l’actual planta, resultat d’aquests canvis, és de nau i absis rectangulars, amb campanar d’espadanya i una campana de tradició gòtica. El tret que la fa més atractiva, però, es troba al seu interior, on es pot veure una reproducció del frontal d’altar romànic. Aquesta és l’única mostra de pintura romànica sobre fusta que existeix a Andorra, i que, a més, es conserva completa amb les tres cares. Els muntants, decorats amb motius vegetals i geomètrics, serveixen de suport a tres taules, la frontal representa la Maiestas Domini, flanquejada pel tetramorf i per quatre parelles d’apòstols, i a les laterals hi podem veure l’Assumpció de Maria i tres apòstols més. L’original, del segle XIII, es troba al MNAC, Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Barcelona. Visites guiades prèvia demanda i reserva.

Departament de Cultura d'Encamp
Tel. (+376) 731 490
www.comuencamp.ad

ET POT INTERESSAR

Revetlla de Sant Joan

23/06/2023
A les 22 h

Diversos escenaris de la Massana, La Massana

Sant Antoni de l'Aldosa

13/06/2023
A les 18 h

Església Sant Antoni de l'Aldosa, Canillo

Taller intergeneracional de jocs

07/06/2023
A les 15 h

Casal del Poble, Encamp

Exposició de dibuix i pintura - Activitats culturals del Comú d'Encamp

06/06/2023
A les 19 h

Sala d'exposicions del Comú d'Encamp, Encamp

Festival de Música - activitats culturals del Comú d'Encamp

05/06/2023
A les 19 h

Sala de teatre de La Valireta, Encamp