Marató de lectura a Encamp
Dilluns, 24 d'abril del 2017
Encamp

Aprofitant que Sant Jordi és la festa del llibre i de la rosa, la Biblioteca Comunal d'Encamp ens proposa una activitat que necessitarà la vostra participació; la Marató de lectura.

En què consisteix?

La Marató de lectura consistirà a llegir fragments en veu alta del llibre Alícia en terra de meravelles de l'escriptor Lewis Carrol, traduïda per Josep Carner i amb dibuixos de Lola Anglada.

Quins seran els horaris?

La Marató de lectura s'allargarà des de les 10 fins a les 20.30 hores. De fet, a les 10 del matí començarem amb la lectura del títol del llibre en diferents llengües que es parlen a Andorra, com el català, castellà, francès, àrab, hindi, filipí, alemanys, portuguès, suec, suahili, japonès, rus...

Qui pot llegir?

És ben senzill, pot anar a llegir un fragment totes les persones que hi estigui interessada, amants dels reptes i que tingui ganes de participar. Com diu el refrany, com més serem, més riurem! A més, els infants de l'Escola Andorrana de Primera Ensenyança d'Encamp ens acompanyaran de 10 a 12 hores, i seran els primers a anar llegint fragments, que prèviament hauran preparat amb els mestres a l'escola. A partir de les 12 hores, tothom que ho desitgi està convidat a participar en aquesta innovadora iniciativa. I a la tarda ens acompanyaran els infants de l'Escola Francesa d'Encamp, que també han volgut sumar-se a la iniciativa, així com els nens i les nenes de l'Àrea de Jovent, que a més ens hauran decorat la sala amb un mural.

Quin és l'objectiu d'aquesta iniciativa?

L''objectiu és posar a l'abast de les nenes i els nens els mitjans adequats i suficients, en aquest cas utilitzant la Marató de lectura com a estratègia, per fer possible els hàbits lectors i la capacitat de gaudir de la lectura, ja que es considera que llegir és un mitjà imprescindible per a l'aprenentatge i és bàsic per accedir a la societat del coneixement. Tanmateix, la lectura és molt recomanable com una alternativa creativa d'oci, i també promou l'ús de la llengua catalana.

Per què lectura en veu alta?

Perquè facilita el desenvolupament de la percepció auditiva i la concentració, permet l'adquisició d'un vocabulari ampli i enriquidor, ajuda  a l'aprenentatge de la lectura independent i del llenguatge en general i millora la capacitat d'autoexpressió. Quan els infants aprenent vocabulari nou poden expressar les seves idees i sentiments amb més facilitat.

Algun col·laborador especial?

Cal mencionar a Diana Salas, que serà la coordinadora d'aquesta activitat, i a més de la col·laboració de les escoles d'Encamp, també hem d'agrair la presència d'alguns escriptors del país que ja ens han dit que assistiran a la iniciativa. I també agraïrem la col·laboració de totes les persones que de forma desinteressada s'acostin a compartir aquest repte amb nosaltres!

Hora:
De 10 h a 20.30 h

Lloc: Biblioteca Comunal d'Encamp

Any rere any, la Biblioteca Comunal d'Encamp organitza un bon grapat d'activitats com ara els clubs de lectura, cursos temàtics, xerrades literàries i temàtiques, exposicions, tallers, concursos, bibliopiscina, contacontes i moltes més.

Com sempre, la nostra inquietud és crear, fomentar i consolidar els hàbits de lectura, començant pels més menuts i continuant amb l’etapa adulta. A la Biblioteca tenim una cosa molt clara, les relacions humanes i el contacte directe a través del joc, la lectura i la diversió són la base per crear un teixit social saludable, actiu i sensible amb l’entorn.

És per aquest motiu que totes i cada una de les activitats estan pensades per assolir els nostres reptes: informar, formar i divertir. Perquè volem que ens acompanyeu, que participeu i que aprenguem junts.

Trobareu tota la informació a l'agenda de la web (pàgina principal) o aquí.

A més, a partir d'ara ja pots accedir al nou blog que la Biblioteca ha creat perquè puguis informar-te de les darreres novetats organitzades i perquè hi participis directament amb els teus comentaris i valoracions. No t'ho perdis, entra-hi!

Biblioteca Comunal d'Encamp. Tel.: +376 732 700



Ampliar mapa
Activitat gratu√Įta

Més informació
Telèfon (+376) 732 704.
http://bibliotecaencamp.wordpress.com
www.comuencamp.ad


Organitza
Com√ļ d'Encamp