Xerrada literària amb l'escriptor Rafel Nadal
Dijous 19 de novembre del 2020
A les 20 h
Biblioteca Comunal d'Encamp, Encamp

La biblioteca comunal d'Encamp proposa una xerrada literària amb l'escriptor i periodista Rafael Nadal i Farreras (Girona, 1954), guanyador del Premi Ramon Llull 2019, entre d'altres.

“Rafel Nadal, periodista. Procedent d’una coneguda nissaga familiar, va ser guanyador del Premi Ramon Llull el 2019 amb la novel·la “El fill de l’italià”. Aquest any ha publicat un cant d’amor al mar Mediterrani “Mar d’estiu”, que, com ja té acostumats als lectors, incorpora notes autobiogràfiques i tant els que han viatjat pel Mediterrani com els que no ho han fet, hi trobaran llocs de referència com La Fosca de Palamós, converses amb Salvador Dalí, i més enllà, passejos, anècdotes per Grècia, Xipre, l’illa de Stromboli i d'altres, sempre amb passió i un lèxic que ens farà entrar en molts casos en l’ofici de pescador tradicional que va desapareixent.”

La trajectòria professional de Nadal comença com a periodista els anys 70 com a corresponsal a París per Catalunya/Express. Posteriorment va passar per Punt Diari com a cap de redacció (1980), El Periódico de Catalunya (1981-82), El País (1982-1988) i Diari de Barcelona, com a subdirector (1989). El 1990 va tornar a El Periódico de Catalunya, on va ser sotsdirector de continguts no diaris i suplements. El 1995 va ser nomenat director de Màrqueting, Projectes, Expansió i Distribució d'Edicions Primera Plana, on va impulsar el llançament de l'edició en català d'El Periódico. Entre l'any 2001 i l'any 2003 va ser director general de la Unitat Audiovisual i Digital del Grup Zeta.

Va ser director d’El Periódico de Catalunya del mes de maig del 2006 al mes de febrer del 2010, període durant el qual el diari va rebre nombrosos premis, entre els quals, el Nacional de Comunicació l'any 2008. Actualment escriu a La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC 1 i Televisió de Catalunya.

Com a escriptor, és autor d’Els mandarins (2011), un llibre de retrats sobre el poder; Quan érem feliços (Premi Josep Pla, 2012), una obra de referència de la literatura de la memòria, i Quan en dèiem xampany (2013), una saga familiar a cavall de Catalunya i la Xampanya francesa. La maledicció dels Palmisano (2015) ha estat traduïda a vint-i-dues llengües, i La senyora Stendhal (2017), a cinc.

La seva obra El fill de l’italià (2019) ha estat guardonada amb el Premi Ramon Llull, el guardó més reconegut de les lletres catalanes. L'obra ja té assegurades les edicions en castellà (Planeta), en francès (Editis), en italià (DeA Planeta Libri) i en grec (Klidarithmos).

Aquest acte literari s'organitza conjuntament amb la Institució de les Lletres Catalanes.

Hora:
A les 20 h

Biblioteca Comunal d'Encamp

Any rere any, la Biblioteca Comunal d'Encamp organitza un bon grapat d'activitats com ara els clubs de lectura, cursos temàtics, xerrades literàries i temàtiques, exposicions, tallers, concursos, bibliopiscina, contacontes i moltes més.

Com sempre, la nostra inquietud és crear, fomentar i consolidar els hàbits de lectura, començant pels més menuts i continuant amb l’etapa adulta. A la Biblioteca tenim una cosa molt clara, les relacions humanes i el contacte directe a través del joc, la lectura i la diversió són la base per crear un teixit social saludable, actiu i sensible amb l’entorn.

És per aquest motiu que totes i cada una de les activitats estan pensades per assolir els nostres reptes: informar, formar i divertir. Perquè volem que ens acompanyeu, que participeu i que aprenguem junts.


Biblioteca Comunal d'Encamp. Tel.: +376 732 704Ampliar mapa
Activitat gratuïta

Més informació
Telèfon (+376) 732 704.
http://bibliotecaencamp.wordpress.com
www.comuencamp.ad


Organitza
Comú d'Encamp