Escultura monumental de neu al Pas de la Casa. Edició 2022

Del divendres 28 de gener del 2022 fins al diumenge 30 de gener del 2022
Tot el dia
Plaça de l'Església del Pas de la Casa, Encamp

Activitat gratuïta

El Pas de la Casa acollirà durant tres dies la creació d'una gran escultura de neu a la plaça de l'Església. El clàssic concurs d'escultures de neu, que l'any passat ja es va haver de suspendre per la COVID-19, enguany no s'ha suspès però s'ha hagut d'adaptar per la impossibilitat de congregar els artistes de procedència internacional. El concurs d'escultures de neu es va iniciar al 1997, i tot i que alguns anys no s'ha celebrat, ha estat una trobada de referència anual al Pas de la Casa, i que d'haver-se celebrat en format concurs, enguany hagués arribat a la seva divuitena edició.

El Comú d'Encamp ha adaptat l'esdeveniment de manera que es realitzarà una demostració durant tres dies al bell mig de la plaça de l'Església, que conclourà amb la creació d'una gran figura de neu, esculpida per part de tres escultors andorrans del diumenge al migdia.

Els treballs per modelar el gran bloc de neu començaran divendres 28 de gener al matí, i s'allargaran durant tot el cap de setmana, de manera que diumenge a migdia es pugui veure finalitzada l'escultura monumental i durant tot el cap de setmana es pugui gaudir dels artistes modelant l'escultura, sempre que la climatologia ho permeti.

L'obra escollida: una sorpresa per al visitant i un repte per als artistes 

Itziar Bádenas, Arnau Pérez-Orobitg i Emma Regada seran els escultors andorrans encarregats de dur a terme l'obra de caràcter efímer. Tots tres tenen experiència prèvia, ja que anteriorment han participat en el concurs d'escultures de neu, i han obtingut algun dels premis en les darreres edicions. Els tres artistes s'han marcat com un repte important l'execució d'aquesta obra, per la seva dificultat tècnica davant del material i la climatologia.

L'obra que s'esculpirà serà un dels secrets que s'anirà desvetllant durant tot el cap de setmana, el que sí s'ha explicat és que té relació amb el mar i que té una gran dificultat tècnica.

Tot el dia

Plaça de l'Església del Pas de la Casa

ET POT INTERESSAR

Visita guiada a l'exposició “La sisena extinció”

26/05/2024
A les 12 h

MW Museu de l'Electricitat, Encamp

Les tardes del Relat. Sortida cultural guiada pel Comís Vell

25/05/2024
A les 9.30 h

Cabanes del Castellar, Ordino

Club de lectura ‘Un cop morta’, amb l’autora Laura Tejada    

22/05/2024
19:00

Biblioteca Comunal d'Encamp, Encamp

Programació de la Setmana de la Diversitat Cultural 2024

13/05/2024 - 25/05/2024

Diversos itineraris, Andorra la Vella