Cicle de xerrades “PER AMOR A L’ART”

Del dimecres 18 d'octubre del 2023 fins al dimarts 14 de maig del 2024
A les 20 h
Taller tèxtil i de vidre, Escaldes-Engordany

Activitat gratuïta

Per amor a l’art és un espai de xerrades obert a tothom, especialment a les persones que vulguin atansar-se al món de l’art en un ambient distès.

Ou mama! 
Dimecres 18 d’octubre del 2023
A càrrec de Txell Díaz Sànchez, historiadora de l'art, actriu, directora de teatre i mare

La maternitat ha estat àmpliament representada en l'art, des de les dolces mares lactants renaixentistes, a les monstruoses mares com Medea. Però sortint de les representacions més canòniques i patriarcals, què trobem? Com representem les dones i la maternitat amb tots els múltiples sentiments contradictoris i complexos que sorgeixen al ser mare.

La màscara: del xaman a Instagram
Dimecres 21 de febrer del 2024
A càrrec d’Aurora Baena Garròs, historiadora de l’art

L’ocultació del rostre a través de dispositius físics o virtuals ha acompanyat a la humanitat des dels orígens. Analitzarem què amaga i què ensenya la màscara en diverses cultures i com el món virtual contemporani n’ha adaptat el seu ús.

L’espiritisme al segle XIX i la seva influència en l’art
Dimecres 17 d’abril del 2024
A càrrec d’Alicia Luño Laguéns, màster en gestió cultural i artista

Al segle XIX va sorgir una onada d'espiritisme en la qual s’organitzaven sessions d’hipnosi, parapsicologia i endevinació conduïdes per mèdiums. Les arts van començar a nodrir-se d’aquestes noves corrents relacionades amb el “més enllà” i la contracultura ocultista, com el simbolisme, el surrealisme i l’abstracció. 

L'artista fa l'art, però qui fa a l'artista?
La contribució de les noves professions del mercat de l'art dels segles XIX i XX a l’èxit de les avantguardes
Dimarts 14 de maig del 2024
A càrrec de Charline Bony, historiadora de l’art

Si esmentem a Ambroise Vollard, Gertrude Stein, Leo Castelli o Paul Rosenberg, esdevenen probablement figures menys evocadores que els noms de Picasso, Chagall o Valadon. No obstant això, és en part gràcies a ells que els grans artistes dels segles XIX i XX s’han convertit en llegendes. Marxants, galeristes, mecenes o grans col·leccionistes, quina influència van tenir en la producció artística? I en els artistes?

Informació al tel.: 80 22 55  centre.art@e-e.ad

A les 20 h

Taller tèxtil i de vidre
L’Escola Taller Tèxtil del Comú d’Escaldes-Engordany va començar l'activitat l’any 1983 amb la finalitat de promoure l’art i l’artesania. Actualment s'imparteixen classes de tècniques tèxtils com el macramé, el tapís o la punta de coixí, i tècniques de vidre com el vitrall amb coure, la vitrofusió i el termoformat.


Espai d'Art - Taller Tèxtil i de Vidre
Passeig del Valira, s/n
AD700 Escaldes-Engordany
Principat d'Andorra
Tel.: +376 890 853

Oficina de Turisme d'Escaldes-Engordany
Plaça Santa Anna
Telèfon: +376 890 881
oficinaturisme@e-e.ad

Comú d'Escaldes-Engordany