'Personal is Political.' Xerrada sobre la desigualtat de gènere en les relacions heterosexuals
Dijous 30 de gener del 2020
19.30 h
Biblioteca Comunal d'Escaldes-Engordany, Escaldes-Engordany

Els països del nord d’Europa són presentats sovint com a exemples d’igualtat de gènere. Efectivament, les polítiques de l’estat del benestar i les mesures d’igualtat han aconseguit aplacar molts problemes. Hi ha escoles bressol bones i assequibles, les dones participen en el mercat laboral, compten amb ingressos propis i són actives en les esferes públiques com a parlamentàries polítiques, per exemple.
No obstant, alguns problemes encara persisteixen, especialment en les relacions heterosexuals. A través d’aquesta xerrada, la primera resident del 2020 a Faber Andorra, la finlandesa Raisa Jurva, ens parlarà sobre les investigacions feministes al voltant de l’heterosexualitat i presentarà les descobertes recents sobre les relacions de parella a Finlàndia i altres països nòrdics on, pel que sembla, allò que és personal encara és polític.

 
Jurva ha publicat discursos sobre heterosexualitat en materials d’educació sexual, experiències d’homes en el tractament del càncer de pròstata i queixes de dones com a expressió de la desigualtat de gènere. Els seus interessos de recerca inclouen afeccions ambivalents d’intimitat, embolics de poder i afecte en les relacions íntimes, teories i metodologies feministes i queer, i perspectives del curs de la vida sobre el gènere. Durant l’estada a Faber Andorra finalitzarà la seva recerca doctoral –Just the Two of Us? Desigualtats afectives en les relacions íntimes– finançat per l’Acadèmia de Finlàndia.

Hora:
19.30 h

Biblioteca Comunal d'Escaldes-Engordany
Avinguda Carlemany, 30
AD700 Escaldes-Engordany

Activitat gratuïta

Més informació
Ministeri de Cultura i Esports
Acció Cultural 
www.cultura.ad
cultura@govern.ad
Tel.: +376 875 708

Organitza
Govern d'Andorra

Col·labora
Associació Acció Feminista Andorra