‘Taulé LUX’
Dimarts, 19 de setembre del 2017 - Diumenge, 5 de novembre del 2017
ARTALROC, Escaldes-Engordany

Després de cinquanta-un anys de carrera, Antoni Taulé exposa per primera vegada a Andorra amb pintures i fotografies fetes entre el 1973 i el 2016.

Antoni Taulé és una de les figures més rellevants de l’art contemporani actual. Nascut a Sabadell el 1945, viu i treballa a París. Va estudiar arquitectura i s’hi va dedicar professionalment abans de lliurar-se plenament a la pintura, a la fotografia i, durant alguns anys, a la gran escenografia teatral. La seva obra ha recorregut una llarga llista de museus, galeries i centres culturals d’arreu del món, i forma part de col·leccions d'institucions tan importants com la del Centre National d’Art Contemporain de París o la del MACBA de Barcelona. Al llarg de la seva carrera, ha rebut nombrosos premis i va ser nomenat Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres per François Mitterrand. 

Les obres de Taulé ens proposen escenes intemporals a l’interior d’una arquitectura gairebé sempre rigorosament ortogonal. Desplega un món propi i enigmàtic, davant del qual l’espectador es veu obligat quasi inevitablement a plantejar-se certes reflexions. El situa davant d'amples espais arquitectònics buits i ombrívols, amb prou feines il·luminats per una llum intensa, enlluernadora, teatral, que penetra pels llindars. Es tracta d’escenaris intemporals, habitats per personatges aïllats, solitaris, immobilitzats a mig camí entre el somni i la vetlla.

INAUGURACIÓ: Dimarts 19 de setembre, a les 8 del vespreAl voltant d’aquesta exposició s’han organitzat les activitats complementàries següents:

Dissabte 23/09 a les 12 h: Vermut i art al Roc amb Antoni Taulé i Miquel Mercè

Dissabte 21/10 a les 16 h: Smarfotografia. Taller de fotografia per a joves a càrrec de Jessone Morillon

Divendres 27/10 a les 20.30 h: Projecció de la pel•lícula "Taulé, la nuit s'efface", de Sebastiano d'Ayala Valva i col•loqui posterior amb el director i Ferran Martínez Sancho, comissari de l’exposició

Diumenge 29/10 a les 11 h Llums i ombres, creant espais. Taller de pintura per a nens a càrrec de Neus Mola

Les activitats són gratuïtes i les inscripcions es poden fer al tel. 828 704 o bé a l’a/e sala_exposicions@govern.ad (places limitades).

 

ARTALROC
ARTALROC (antic CIAM)
Sala d'exposicions del Govern
Av. Carlemany, 8
AD700 Escaldes-Engordany

Tel.: +376 828 704
 
Ampliar mapa
Entrada gratuïta

Organitza
Govern d'Andorra

Col·labora
Fundació Stämpfli de Sitges