Exposició fotogràfica "Dues viles, un territori"
Divendres, 18 de novembre del 2016 - Dissabte, 18 de febrer del 2017
Escaldes-Engordany
Joves esquiant a Escades-Engordany- Autor Narcís Casal- 1929-1939.

El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) presenta l’exposició “Escaldes i Engordany: dues viles i un territori”, una exposició fotogràfica sobre la història, l’economia i el paisatge de la parròquia.

La mostra, que ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Nacional d’Andorra i l’Arxiu Històric del Comú d’Escaldes-Engordany, està formada per noranta imatges des de principis del segle XX fins als anys 70 d’Escaldes i Engordany, un conjunt de fotografies que són font d’informació d’una època passada, que incentiven la reflexió, alhora que desperten emocions i records plens de melangia per una Andorra que només existeix en la nostra memòria col·lectiva.

L’exposició és una oportunitat per aproximar-nos al passat, conèixer els protagonistes anònims de la història del país i emocionar-nos amb la màgia fugissera d’un instant congelat, de la memòria conservada en una fotografia. Des del CAEE es proposa un relat fotogràfic amb dos protagonistes: Engordany, situada al solà, i vinculada a les activitats agropecuàries, i Escaldes, a l’obaga i amb una història determinada per l’existència d’aigües termals, un dels recursos més significatius de la parròquia d’Escaldes-Engordany.

La mostra recorda, en blanc i negre i amb les imatges fetes per diversos pioners de la fotografia, els paisatges naturals i urbans de la parròquia des del principi del segle XX; el caràcter eminentment rural d’Engordany, del qual encara en conserva algun testimoni, i els carrers i les tradicions d’una població que va viure les transformacions d’un país, i com es va omplir d’hotels, comerços i turistes.

Fotografies també a l’exterior

Als principals carrers de la part alta de la parròquia també es podrà gaudir d’aquesta exposició gràcies a les 10 fotografies de Josep Alsina col·locades en suports exteriors que podran observar els vianants. Al CAEE també s’hi podrà veure la pel·lícula Territoris de la memòria, editada per l’Arxiu Nacional amb Premsa Andorrana, SA, el 2005. I és que la mostra també esdevé un homenatge a Josep Alsina i una magnífica ocasió també per celebrar la declaració del fons Josep Alsina Martí com a bé moble d’interès cultural, el 5 d’octubre del 2016.

Inauguració: 17 de novembre, a les 20 h

Lloc: Centre d'Art d'Escaldes-Engordany

Ampliar mapa
Entrada gratu√Įta

Més informació
Avinguda Carlemany, 30
Escaldes-Engordany
Telèfon: +376 802 255
centreart@e-e.ad  

Organitza
Com√ļ d'Escaldes-Engordany i Arxiu Nacional d'Andorra