"La Bíblia i Chagall"
Divendres, 22 de juny del 2018 - Dissabte, 29 de setembre del 2018
Centre d'Art d'Escaldes-Engordany, Escaldes-Engordany
Chagall

LA BÍBLIA I CHAGALL

Moisès, David, Josuè, Ezequiel, Jacob, Betsabé..., són els protagonistes de l’exposició La Bíblia i Chagall, una mostra amb més de cent gravats que va crear Marc Chagall (Vitebsk, 1887 –Sant Pau de Vença, 1985) per il·lustrar la Bíblia, un treball en el qual va invertir més de 25 anys i que va fer per encàrrec del marxant i editor francès Ambroise Vollard. Aquesta sèrie dedicada a la Bíblia és una obra mestra de les arts gràfiques del segle XX.

La majoria són làmines en blanc i negre i només en algunes s’entreveuen notes de color, però la manca de color no comporta monotonia; tot al contrari, els gravats de Chagall estan plens de dinamisme i cadascun narra un paisatge bíblic amb una força que atrapa l’espectador.

Molts d’aquests paisatges són escenes conegudes de les Sagrades Escriptures, com el somni de Salomó, la mort de Moisès, Betsabé als peus de David...Tots comparteixen elements sagrats combinats amb elements profans, records de la infància, reminiscències de l’art popular rus i símbols de la tradició jueva, tot i que Chagall no va ser especialment religiós i sempre va defensar una actitud interconfessional. “Jo no veia la Bíblia, la somniava.”(Marc Chagall)

Telèfon/adreça de contacte per a inscripcions:
Tel.: +376 802 255
centreart@e-e.ad

Centre d'Art d'Escaldes-Engordany

Ampliar mapa
Entrada gratuïta

Més informació
Comú d'Escaldes-Engordany
Parc de la Mola, 6
Telèfon: +376 890 875
cultura@e-e.ad  

Organitza
Comú d'Escaldes-Engordany