2es Jornades d'orgue ibèric
Dilluns 8 de juliol del 2019 - Dijous 11 de juliol del 2019
A les 21 h
Església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria, La Massana

8 de juliol de 2019

Johannes Skudlik, orgue

S’interpretaran dos batalles famoses de Joan Baptista Cabanilles i d’un autor anònim, així com una sonata d’Antonio Soler, utilitzant la llengüeteria completa de l’orgue. Al costat d’aquestes tres obres, podrem escoltar unes sonates espanyoles i portugueses i una selecció de tientos de mig registre del segle XVII (el mig registre és possible gràcies a la divisió del teclat en dos parts amb sons diferents, greus i aguts. Un recurs de gran efecte, típic de l’orgue ibèric).

En contrast i com a exemple de la música que es podia escoltar a Alemanya en aquesta mateixa època, s’interpretaran una obra de Mozart i una de Carl Philipp Emanuel Bach, característiques de l’estil rococó.

 

9 de juliol de 2019

Miguel Bernal Ripoll, orgue i Julia Ruiz, soprano

El programa d'aquest concert recull música ibèrica del període de finals del Renaixement fins al Barroc. Destaca l’obra vocal de Joseph de Torres, mestre de la Capella Reial, que ja pertany a l’etapa final del Barroc. La seva música s’allunya dels motlles tradicionals i segueix unes pautes típicament italianes, tant pel que fa a la música instrumental, en forma de sonata o concert, com per la Cantata al Santíssim, que il·lustra el text seguint les convencions de l’òpera barroca.

 

10 de juliol de 2019

João Vaz, orgue

Aquest programa traça el recorregut de la música d’orgue a Portugal, des d’António Carreira, el primer compositor portuguès que utilitza un llenguatge més instrumental i crea així una espècie d’emancipació en relació amb la connexió prèvia amb l’estil polifònic vocal, fins a l’inici del segle XIX, amb la música d’estil operístic italià de Marcos Portugal.

 

11 de juliol de 2019

Ignacio Ribas, orgue i Manel Gibert, recitador

Es presentarà, en primera audició monogràfica, una selecció d’un llibre inèdit de quaranta sonates del s. XVIII del compositor Rafael Anglés, natural de Ràfels (Terol). Durant cinquanta-quatre anys va ser l’organista titular de la catedral de València, del 1762 al 1816. Aquestes obres han estat dos-cents anys en silenci a arxius privats, fins que Ignacio Ribas ha fet un primer enregistrament amb una selecció de setze sonates per encàrrec de la Institución Fernando el Católico de la Diputació de Saragossa, que aviat sortirà a la llum.
Adornarà aquesta presentació el text Nítid silenci, escrit expressament per a l’ocasió pel poeta i filòsof Manel Gibert, que en farà una lectura alternada amb les sonates durant el concert.
 

Hora:
A les 21 h

Església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria

Ampliar mapa
Activitat gratuïta. Places limitades

Organitza
Amics dels Orgues de les Valls d'Andorra

Patrocina
Comú de la Massana