'Espurnes del nord, d’Eckersberg a Risager'

Del dimarts 19 de març del 2019 fins al diumenge 5 de gener del 2020
De les 11 a les 14 h i de les 15 a les 18:30 h
Dèria, La Massana

Entrada gratuïta

El Centre d'Interpretació Andorra Romànica s'ha transformat en Dèria, un nou espai dedicat al col•leccionisme.

Ubicat a l'era Torres de Pal, la sala acollirà regularment les col•leccions més curioses i peculiars que persones de tot el món han anat creant al llarg dels anys, mogudes per la passió, la paciència i, sobretot, la dèria.  

Col•leccionar consisteix a conservar sistemàticament objectes singulars. El col•leccionista observa els objectes que reuneix amb autèntica devoció; amb una serenitat que ens pot fer pensar en una certa bogeria. Tot i que les col•leccions d’art segueixen sent habituals i conseqüència de les tendències variades de l’art contemporani, actualment hi ha una immensitat de col•leccions molt diverses. Siguin públiques o privades, la compilació d’aquests objectes comprèn temes ben variats.

L’exposició amb la qual inaugurem aquest nou espai, ‘Espurnes del nord. D'Eckersberg a Risager’, és una selecció d’obres representatives de la col•lecció de pintura que el senyor William Danjon va llegar al Govern d’Andorra. Un bell exemple d’amor per un país, Dinamarca, i la seva cultura, ple de coherència en el contingut i la temàtica a l’hora de crear la seva col•lecció. La mostra es divideix en 4 àmbits: El retrat, La infància, El paisatge, El mar i William Danjon i Andorra.

La col•lecció d’art de William Danjon se centra quasi totalment en la pintura danesa del darrer quart del segle XIX i el primer quart del segle XX. Les obres d’aquest període engloben diversos corrents artístics danesos. Es podria dir que el punt d’unió entre aquests obres és el reflex de la vida i la cultura de Dinamarca. Els paisatges, els costums, els retrats, així com les il•lustracions de contes infantils i novel•les, ens endinsen en un món que ens dona a conèixer l’art del país.

William Danjon va ser una persona rellevant en l’activitat artística i cultural d’Andorra. La seva exquisida educació, la seva sensibilitat en tots els aspectes artístics i culturals i l’acurada col•lecció d’art així ho donen a entendre. El seu apropament a l’art va ser des d’una triple vessant: com a col•leccionista, com a artista i com a membre actiu de la vida cultural andorrana (va treballar de locutor de ràdio, de periodista, de secretari al Sindicat d’Iniciativa i membre de la Conselleria d’Educació i Cultura).

De les 11 a les 14 h i de les 15 a les 18:30 h

Dèria
Era Torres de Pal 
(Antic Centre d’interpretació d’Andorra Romànica)

Govern d'Andorra

ET POT INTERESSAR

Tertúlia d’art & vermut: el nu a Andorra amb Naiara Escabias

13/04/2024
12 h

Centre d'Art d'Escaldes-Engordany, Escaldes-Engordany

Concert de Patxi Leiva

06/04/2024
A les 21.30 h

Hotel Màgic, La Massana

Concert de Vibrand en Clau de Soul

31/03/2024
A les 21.30 h

Hotel Màgic, La Massana

Visita guiada a l'exposició “La sisena extinció”

31/03/2024
A les 12 h

MW Museu de l'Electricitat, Encamp

Concert de Vibrand

29/03/2024
A les 21.30 h

Hotel Sant Gothard, La Massana

Exposició titulada "Cabories, Les meves...escultures i pintures"

04/03/2024 - 30/03/2024

L'Institucional, Parc Central, Andorra la Vella