Kiko Veneno · Temporada 2020 Auditori Nacional
Dijous 18 de juny del 2020
A les 21.30
Auditori Nacional d'Andorra, Ordino

Kiko Veneno

El compositor i cantant espanyol Kiko Veneno, després de quaranta anys creant cançons per a si mateix i per a altres artistes, no es conforma de viure dels èxits passats.

Nascut a Figueres però havent-se traslladat a Andalusia de ben petit amb la seva família, Veneno comença a viure professionalment de la música a la dècada dels setanta. El seu primer disc, Veneno (1977), al costat dels germans Amador, i la seva participació en La leyenda del tiempo, de Camarón (1982), suposen una fita que va marcar camí en una nova forma d’entendre com es pot barrejar el flamenc amb altres músiques. Després, ha fet cançons de tot tipus, sempre explorant al voltant del gènere pop: electropop a Si tú, si yo (1984); pop amb aires africans a Dice la gente (2010); pop tropical a El pimiento indomable (2012), o el pop aflamencat de Échate un cantecito (1992) o Está muy bien eso del cariño (1995).

De vegades difícil de classificar degut als nombrosos canvis de direcció que ha pres la seva música. Veneno presenta ara el disc Sombrero roto, una producció amb aires electrònics, la poètica que el caracteritza, i, sobretot, sons frescos i actuals.

Ens visita a l’Auditori un cantant amb alguns dels discos més importants per entendre la música en espanyol i amb reconeixements tan importants com el Premi nacional de les belles arts i el Premi nacional de les músiques modernes, que avalen la seva trajectòria musical.

Hora:
A les 21.30

Auditori Nacional d'Andorra
L'Auditori Nacional d'Andorra, situat al poble d'Ordino, és un edifici que data de començament dels anys 30, i està situat al costat de la Casa Museu d'Areny Plandolit.
L’edifici està dividit en cinc plantes que corresponen a un subsol format per dos nivells, on hi ha una zona de magatzem, els camerinos, els lavabos i una zona polivalent que té diversos usos en funció de l'acte que es faci.


Ampliar mapa
Entrada general: 20 € · Entrada seient VR: 15 € · Entrada amb carnet jove, 15% de descompte
Venda d'entrades a:
www.cultura.ad

Punt d'informació Illa Carlemany
Av. Carlemany, 70
Escaldes-EngordanyMés informació
Ministeri de Cultura i Esports
Acció Cultural 
www.cultura.ad
cultura@govern.ad
Tel.: +376 875 708

Organitza
Govern d'Andorra

Col·labora
Illa Carlemany · Andorra Telecom