Clémentine & Lisard: Scotoma · Cicle Foyer: Dansa contemporània · Temporada 2024 COMPRAR

Dissabte 23 de març del 2024
A les 19 h
Auditori Nacional d'Andorra, Ordino

Entrada general: 5 € · 15% descompte amb el carnet jove

Scotoma

[Nom llatí scotōma, del llatí tardà, “visió tènue”, del grec skotōma, “mareig”, de skotoun, “enfosquir”, de skotos, “foscor”.]

Àrea d’alteració parcial del camp de visió que consisteix en una agudesa visual parcialment disminuïda o degenerada del tot que està envoltada d’un camp de visió normal (o relativament ben conservat). Es tracta d’una ubicació sense cèl·lules fotoreceptores. Tots els ulls de mamífers normals tenen un scotoma en el seu camp de visió, normalment anomenat “punt cec”.

1. [Patologia] Punt cec visual: una àrea permanent o temporal de visió deprimida o absent causada per lesions del sistema visual, per veure el sol directament (eclipsi d’escotoma), per estirar els ulls, etc.

2. [Psicologia] Punt cec mental: incapacitat per comprendre o percebre determinats assumptes.

 

ESTÀS MIRANT, PERÒ QUÈ VEUS REALMENT?
Scotoma és una peça de dansa que tracta sobre l’atenció. Una invitació a reflexionar sobre el que la captura i la dirigeix.
Podem percebre el que ens passa per alt i notar el que està ocult a primera vista?

Scotoma ens convida a observar la trobada de dos persones immerses en el seu propi món. Es donaran mútuament la possibilitat de descobrir altres perspectives, fet que els permetrà ampliar les seves mirades cap al que desconeixien.

Però realment ho podran apreciar? O ho acabaran perdent de vista?


Clémentine & Lisard 
 

Clémentine Télesfort (França) i Lisard Tranis (Catalunya) són intèrprets i creadors de dansa contemporània. Col·laboren artísticament des del 2019 en la investigació i la creació escènica enfocant-se en el moviment i l’expressió corporal com a eina de comunicació.

El seu punt de trobada rau en l’interès d’investigar estats corporals que condueixen a l’encarnació d’imatges, personatges i històries. L’imaginari comú que construeixen parteix de la curiositat d’explorar l’atenció com un instrument dramatúrgic, una oda a la presència, que els porta a crear obres en què la quotidianitat dona lloc a la poètica del subconscient.

A les 19 h

Auditori Nacional d'Andorra
L'Auditori Nacional d'Andorra, situat al poble d'Ordino, és un edifici que data de començament dels anys 30, i està situat al costat de la Casa Museu d'Areny Plandolit.
L’edifici està dividit en cinc plantes que corresponen a un subsol format per dos nivells, on hi ha una zona de magatzem, els camerinos, els lavabos i una zona polivalent que té diversos usos en funció de l'acte que es faci.

Govern d'Andorra

ET POT INTERESSAR

Temps era temps...1993!

09/03/2024
A les 18 h

Teatre Comunal, Andorra la Vella

Obra de teatre 'Agència matrimonial "7 d'Amor"'

08/03/2024
21:00

Sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp, Encamp

COMPRAR

‘Bipolar’, la nova obra de Jordi Troguet

02/03/2024
21:00

Sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp, Encamp

COMPRAR

Acte de celebració del dia mundial de les malalties minoritàries

29/02/2024
A les 19 h

Auditori Nacional d'Andorra, Ordino

Dibuixar el vi

29/02/2024
A les 20,30h

El Celler d'en Toni, Ordino