Universitat d’Estiu i Tardor d’Andorra 2021. La Unió Europea: reptes i perspectives

Dilluns 4 d'octubre del 2021
A les 19 h
En línia, Andorra la Vella

Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció obligatòria

Després d'un període d'inactivitat, obligat per la COVID-19, la Universitat d’Estiu i Tardor proposa un calendari de sessions repartit en els darrers mesos del 2021 amb una combinació de formats presencials i en línia.

En col·laboració amb la Secretaria d’Estat d’Afers Europeus, es planteja una reflexió sobre  Europa en un moment crucial de la seva història després d’esdeveniments globals de gran impacte com la pandèmia i el Brexit.


Dilluns 4 · 19 h
'La Unió Europea i el Brexit'
Conferència en línia (www.universitatestiutardor.ad)

Robin Niblett, politòleg, director del laboratori d’idees (think tank) Chatham House 

Resum: La Gran Bretanya s’ha adaptat a la difícil tasca de fer que el nou Acord de comerç i cooperació amb la UE funcioni en la pràctica. Com era d’esperar, el TCA (EU–UK Trade and Cooperation Agreement) ha plantejat alguns problemes difícils, encara que no més grans que lidiar amb la relació comercial entre la Gran Bretanya i Irlanda del Nord. Juntament amb les disputes sobre les exportacions de la vacuna contra la COVID-19, el risc és que la relació entre el Regne Unit i la UE es deteriori abans que pugui establir-se en un nou modus vivendi. Com podria evolucionar la relació entre el Regne Unit i la UE durant el 2021 i l’any que ve? I en quina mesura podria l’estreta alineació entre el Regne Unit i els estats membres de la UE en la majoria dels desafiaments de política exterior (Rússia, la Xina i la lluita contra el canvi climàtic, per exemple) ajudar a estabilitzar la relació? L’administració Biden també demostrarà ser una influència externa positiva en la relació entre el Regne Unit i la UE?

Ponència en anglès. Hi haurà interpretació simultània al català

Inscripcions obligatòries per a totes les sessions al lloc web: www.universitatestiutardor.ad (a partir del mes de setembre del 2021)

A les 19 h

En línia

Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior
Avinguda Rocafort, 21-23, edifici El Molí
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel. (+376) 743 300
universitat_estiutardor@govern.ad
www.universitatestiutardor.ad


Per a les sessions presencials, consulteu el lloc web per conèixer les mesures sanitàries per accedir a la sala.

Govern d'Andorra

Secretaria d’Estat d’Afers Europeus

ET POT INTERESSAR