Jornades de portes obertes al videomapatge de l'església de Santa Coloma

Del dissabte 15 de setembre del 2018 fins al diumenge 30 de juny del 2019
Església de Santa Coloma, Andorra la Vella

Activitat gratuïta

Jornades de portes obertes al videomapatge de l'església de Santa Coloma, amb projeccions gratuïtes cada 15 minuts, i sense reserva prèvia, ja que l’entrada segueix l’ordre d’arribada.

Horaris de les projeccions: De dimarts a dissabte, de 10 h a 14 h i de 15 h a 18 h; diumenge, d’11 h a 14 h. L’última projecció és quinze minuts abans del tancament (13.45 h i 17.45 h). 
Diumenge a la tarda i dilluns, tancat. 
Els horaris de les projeccions poden resultar alterats per les necessitats de culte de l’església.

La tarifa del videomapatge és gratuïta fins a l’obertura de l’Espai Columba. Quan s’obri el museu, l’entrada serà conjunta i indivisible, i amb un preu de 8 euros (audioguia inclosa). S’aplicarà la tarifa reduïda i gratuïta als mateixos col·lectius que a la resta de museus nacionals.




L'Església de Santa Coloma

Santa Coloma és una de les esglésies més antigues d’Andorra. D’origen preromànic, es va construir en un moment incert entre els segles VIII i IX tot i que, al segle XII, en ple romànic llombard, s’hi van fer unes importants obres de reforma, entre les quals destaca la construcció del campanar de planta circular. En aquest moment és quan es decora la capçalera de l’església amb un cicle pictòric mural: l’absis queda completament cobert de pintures al fresc que s’estenen a una part de l’arc triomfal que tanca el cos amb un arc de mig punt ultrapassat, típic de l’arquitectura preromànica visigòtica.

Les alteracions que han sofert tant les pintures com l’absis al llarg dels temps fan impossible tornar-les al seu emplaçament original, tal com sempre havia observat el Departament de Patrimoni Cultural. En aquestes circumstàncies, el videomapatge és la millor solució tècnica per veure in situ com podrien lluir les pintures romàniques originalment. La reproducció permetrà que els ciutadans gaudeixin de les sensacions que produïen les pintures murals en el seu estat original.

Per veure com eren els pintures romàniques al segle XII s’han hagut de reconstruir part de les pintures, com algunes figures del tetramorf, fragments de cel o vestits. Ho han fet a partir de l´estudi minuciós de la tècnica de l’escola del Mestre de Santa Coloma i del seu cercle d’artífex per poder recrear-ne el traç.

En total, s’han instal·lat sis projectors: un a la nau, que projecta les imatges a l’arc, i cinc a l’interior de l’absis.

La projecció dura sis minuts. Els grups seran de 10 persones, ja que així es garanteix la qualitat de l’experiència.

Entre els dies 15 i el 30 de setembre hi haurà jornades de portes obertes, en els horaris establerts, projeccions gratuïtes, per ordre d’arribada. A partir de l’octubre, es revisarà el sistema de funcionament del videomapatge. Quan s’obri l’Espai Columba, la visita serà conjunta.

Qui vulgui entrar a l’església sense veure el ‘mapping’, ho haurà de fer en horari de culte. Cada diumenge i festius, a les 10 del matí. Cal tenir en compte també que els horaris de les projeccions es poden veure alterats pels oficis religiosos: funerals, casaments, comunions, bateigs, etc.

Església de Santa Coloma

Govern d'Andorra

ET POT INTERESSAR

Setmana de la Creativitat

22/04/2024
a partir de les 15 h

Centre Cultural La Llacuna, Andorra la Vella

Setmana de la Creativitat

22/04/2024
a partir de les 15 h

Centre Cultural La Llacuna, Andorra la Vella

Setmana de la Creativitat

22/04/2024
a partir de les 18 h

Teatre Comunal, Andorra la Vella

Genèrics

20/04/2024
a les 18.30 h

Teatre Comunal, Andorra la Vella

COMPRAR

Genèrics

20/04/2024
a les 17 h

Teatre Comunal, Andorra la Vella

COMPRAR

Nit Mundial Starlight

20/04/2024
A les 20.30 h

Mirador Coll de la Botella, La Massana

COMPRAR