Encamp en Clau de llum a Encamp amb Inma Ortiz & Guillermo Cides
Dijous 13 d'agost del 2020
A les 20 h
Església de Sant Romà de les Bons, Encamp

Per primera vegada, aquests dos músics de llarga trajectòria i estils diferents s'uneixen per aconseguir una combinació única en què els sons i la veu s'entrellacen en un joc sonor d'expressió musical, qualitat interpretativa i emoció.

Tant la cantant catalana Inma Ortiz com el stickista argentí Guillermo Cides, coneixen bé la seva tasca en l'escenari i ho demostren amb naturralitat i creativitat, interpretant cançons que travessen el particular prisma d'aquests artistes.

Amb un timbre de veu únic i personal, Inma Ortiz captiva a les audiències quan es tracta de cantar. Passional i visceral, desgrana la seva maduresa musical en cada nota, anant del jazz al fado, de la new age a la música popular. Ha treballat amb Armant Manzanero, Steve Hogarth (Marillion), Moncho, Jennifer López, Alejandro Safina, Tito Valdés, Francesc Burrull, Pep Sala, entre d'altres, i col·labora en televisió en diferents programes com Cròniques Marcianes o La Nit Oberta.

Guillermo Cides  és un incansable cercador de formes musicals, va participar en els concerts d'Emmerson, Lake & Palmer, Fish (Marillion), John Wetton (Àsia), Rick Wakeman (Yes), Ian Anderson (Jethro Tull), Trey Gunn (King Crimson) i va tocar al costat de Califòrnia Guitar Trio, Emmett Chapman (inventor de l'Estic), Caravan, Jerry Marota (popular pels seus 10 anys amb Peter Gabriel) a més de festivals internacionals a França, Itàlia, Espanya, Usa, Anglaterra, Holanda, Suïssa, Mèxic, Andorra.

Tots dos artistes proposen ara un concert de sons diferents, en què la qualitat està assegurada.

Hora:
A les 20 h

Església de Sant Romà de les Bons

És l’edifici més emblemàtic i conegut del conjunt monumental de les Bons. És una església d’origen romànic, de nau única amb absis semicircular orientat vers llevant i d’estil llombard.

L'església romànica-lombarda va ser consagrada el 23 de gener del 1164.

De planta quadrada i absis semicircular, conserva un campanar d'espadanya amb dues campanes de tradició gòtica. Presenta la tradicional orientació de llevant-ponent.

Dins el porxo podrem veure la porta d'entrada original rematada per un arc de mig punt decorat amb dents de serra. Es considera una de les poques mostres d’escultura monumental conservades a Andorra.

A l'interior del temple trobarem decorant els murs i la volta de canó, pintures gòtiques en tons ocres, i a l'absis una reproducció de les pintures murals romàniques que foren arrencades durant els anys 20 del segle passat i transportades al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

També es conserva al mur oest un retaule  gòtic de finals del segle XVI amb iconografia de sant Pere que obre la porta del paradís als elegits, mentre que a la banda oposada els condemnats es cremen a les flames de l’infern. També hi ha un Crist en Majestat envoltat pels quatre evangelistes entre altres figures.

Als peus de l’església, per sobre de la porta, es conserva un retaule de tradició gòtica dedicat a la figura de sant Romà d’Antioquia, datat del segle XVI, de l’escola del Mestre de Canillo, que havia estat emplaçat originàriament en el presbiteri tapant les pintures murals romàniques.

El porxo (un afegit de l'any1589) dóna aixopluc a qui puja fins el temple, podent disfrutar d'una màgnifica panoràmica de la vall d'Encamp.


Ampliar mapa
Activitat gratuïta

Més informació
Departament de Cultura d'Encamp
Tel. (+376) 731 490
www.comuencamp.ad


Organitza
Comú d'Encamp