EXPLORA · Cicle Cinema de muntanya i viatges ORDINO-LA MASSANA
Dijous 13 de febrer del 2020
A les 21h
Auditori Nacional d'Andorra, Ordino, La Massana

Maleïda 1882

És un projecte documental basat en el llibre sobre l'aventura de Jacint Verdaguer a l'Aneto, escrit per Bernat Gasull i Roig i editat per Verdaguer Edicions.

L'estiu de 1882 i el següent, Jacint Verdaguer va resseguir el Pirineu, a peu i de cap a cap.. Estava començant a escriure el que seria un dels seus millors poemes: "Canigó".

Verdaguer, durant les seves estades al Pirineu, va recollir vivències, llegendes, tradicions, mots, que es troben aplegades en llibretes de viatge que es conserven a la Biblioteca de Catalunya. Més de 130 anys després, hem exhumat aquests documents tot resseguint fil per randa el seu itinerari, explorant fotografies i mapes, trescant cada pam de muntanya per rescatar de l'oblit una gran gesta de la nostra història pirinenca. La primera gran travessa d'alta muntanya fins al cim de l'Aneto protagonitzada per un català.

El documental vol explicar el com i el perquè d'aquella gran aventura. Recorrerem per terra i aire l'itinerari pirinenc tot descobrint  una faceta ben poc coneguda del poeta. I és que Verdaguer, més enllà del seu vessant literari, fou un muntanyenc i aventurer de primer ordre, que va convertir la muntanya en escenari literari per explicar la història fundacional del seu país.

Persones que hi actuen o hi intervenen:
Albert Naudín i Bernard Gasull

Hora:
A les 21h

Auditori Nacional d'Andorra
L'Auditori Nacional d'Andorra, situat al poble d'Ordino, és un edifici que data de començament dels anys 30, i està situat al costat de la Casa Museu d'Areny Plandolit.
L’edifici està dividit en cinc plantes que corresponen a un subsol format per dos nivells, on hi ha una zona de magatzem, els camerinos, els lavabos i una zona polivalent que té diversos usos en funció de l'acte que es faci.


Ampliar mapa
Activitat gratuïta

Més informació
Oficina de Turisme d'Ordino
Tel.: +376 878 173
ot@ordino.ad

Organitza
Comuns d’Ordino i La Massana i Esports Viladomat

Col·labora
Diari d'Andorra