Jornada Picurt 2017 ANDORRA
Dimecres, 21 de juny del 2017
Ordino

PROGRAMA

17 h a 19 h Projeccions de la secció ecologia i medi ambient (sessió gratuïta)


HOLY UNHOLY RIVER
Competició - Ecologia

Pete McBride / 59’ / Anglès subtítols en català / Estats Units / 2016

Guió: Pete McBride / Fotografia: Pete McBride, Jake Norton / Muntatge: Anand Kamalakar / Música: John McDowell.

El que comença com una pel·lícula d’una expedició tradicional a la font del Ganges, a dalt dels Himàlaies es converteix en alguna cosa més, el viatge dels codirectors Pete McBride i Jake Norton riu avall.

Des de fa molt temps, el Ganges es venera per la seva puresa, però ara porta els contaminants des de les capçaleres de les seves glaceres, on la neu acabada de caure conté zinc degut a les emissions industrials. També, anant riu avall hi ha 16 preses (amb altres 14 preses en construcció) per proporcionar energia hidroelèctrica. La seva aigua és desviada per a l'agricultura i altres usos, i cal tenir en compte que els 500 milions de persones a la conca del Ganges contaminen encara més el riu amb els residus domèstics, residus industrials, aigües negres i les restes dels morts.

Tot i així, els fidels hindús intenten netejar els seus pecats banyant-se amb aquesta aigua beneïda. Com suggereix el títol, Holy Unholy River descriu la paradoxa d'un riu sagrat, en oposició a una claveguera oberta.

Premis:  2016 Millor pel·lícula d’aventura i exploració, Banff, Canadà

  

ALASKA
Competició - Ecologia

Christopher Stoeckle / 58’ / Alemany subtítols en castellà / Alemanya / 2013

Fotografia: Adrian Langenbach, Christopher Stoeckle / Muntatge: Anne Goldenbaum / Música: Marc Stoeckle

Des de la seva infantesa, Rudolf, de 75 anys, s’ha sentit atret per la soletat de la natura. Es va construir una segona vida, una cabana i es va fer amic dels ossos als llunyans paisatges d’Alaska. Però fins i tot avui té dificultat per compaginar amb harmonia la seva vida a Alaska amb la seva vida a Alemanya i la seva família.

Premis: 2015 Premi millor llargmetratge, Ushuaia Film Festival, Argentina

 

19 h a 20 h Projecció de cinema recuperat (sessió gratuïta)

Títol: Ordino una altra Andorra

Director: Jordi Gigo

Productor: Oficina de Turisme d’Ordino. Comú d’Ordino

Data: 1982

Suport original: 35mm restaurada pel Comú d’Ordino a partir de la primer còpia estàndard color dipositada a l’Arxiu Nacional d’Andorra

Durada i VO:  41’, català

Sinopsi: Un reportatge entranyable sobre les tradicions de la parròquia d’Ordino narrades a través d’un avi que li explica al seu net com era la vida abans al poble. El fil conductor el representa un quincaller que passant el coll d'Ordino el van atacar uns llops i tocant el sac de gemecs els va fer fugir.

La pel·lícula serà presentada per la periodista i vídua del director Rosa Mari Sorribes i l’actor i director del Festival Ull Nu Héctor Mas. Hi assistirà la Ministra de Cultura.

 

21.30 h a 22 h Lliurament de premis Gall fer Medi Ambient i Gall fer Vallnord (sessió gratuïta)


Lliurament dels premis Gall fer a la millor pel·lícula de temàtica de medi ambient per part de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat

Lliurament del premi Gall fer Vallnord a la millor pel·lícula de temàtica esportiva per part dels cònsols d’Ordino i de la Massana

 

22 h a 24 h Projecció de les pel·lícules guanyadores (sessió gratuïta)


Projecció de la pel·lícula guanyadora del premi Gall fer Andorra.
Projecció de la pel·lícula guanyadora del premi Gall fer Vallnord.

Lloc: Centre de Congressos d'Ordino

Ampliar mapa

Més informació
Per a més informació feu un clic aquí.