'Bohemios' - Temporada d'òpera
Dissabte 19 d'octubre del 2019 - Diumenge 20 d'octubre del 2019
Dissabte a les 20:30 h · Diumenge a les 18 h
Centre Cultural i de Congressos Lauredià, Sant Julià de Lòria

'Bohemios' 
Temporada d'òpera

Durada: 1 h 30 min (1 entreacte)

Comèdia lírica ambientada al barri llatí de París, en la dècada de 1840, quan es respirava un aire bohemi amb idees de llibertat.

Roberto i Victor són dos amics, músic i poeta respectivament, que malviuen en unes golfes, on componen i posen lletra a una òpera titulada Luzbel, amb la il·lusió i l'esperança de poder-la estrenar i aconseguir, així, fama i glòria.

En el mateix immoble, un tenor retirat que va perdre la veu, viu amb la seva filla Cossette, a qui prepara perquè sigui cantant per presentar-la en societat i arribar, per fi, a l’òpera de París.

El Sr. Girard és un suposat mecenes d’artistes que apadrina Cossette. Li farà la presentació en societat. Cossette, que escolta fascinada cada dia la feina del seu veí Roberto, coneix la seva música de memòria i li demana al S. Girard una invitació de més perquè Roberto també pugui assistir a la presentació.

Mentrestant, el poeta Victor no ha aconseguit poder sopar res i comença a estar molt desesperat. En aquestes circumstàncies es troba amb el S. Girard, el qual se'n compadeix i l’invita també a la festa on podrà menajr i conèixer compositors que potser li podran comprar els seus llibrets.

L’ambient bohemi de París es reflecteix quan un bon número d’artistes de diverses especialitats es reuneixen tots en una taberna cantant himnes d’alegria, prosperitat i llibertat.

El recital de Cossette està a punt de començar i el S.Girard fa la presentació de la nova artista, a qui acompanyarà al piano el seu propi pare. Cossette demana a Roberto si vol ser ell el seu pianista acompanyant, amb el beneplàcit del pare que ben emocionat accepta. Roberto accedeix afalagat i confós, i demana la partitura. Ella li entrega la seva pròpia òpera Luzbel, i ell no s'ho creu, no pot creure el que està passant.

El duo de l’òpera és un èxit apoteòsic, i el S. Girard es queda molt satisfet d’haver descobert i presentat en una sola nit una nova cantant, un nou compositor i un poeta novell.


Persones que hi actuen o hi intervenen:

Repartiment:

Cosette Lisan - soprano: Jonaina Salvador
Roberto Randel - tenor: Antoni Lliteres
Víctor Duval - baríton: Lluís Calvet
Pelagia - mezzo: Elena Pérez
Juana Grissette - soprano: Rosa Mari Ramírez
Cecília Grissette - soprano: Carmen Romero
Bohemi - baríton: Guillem Forné
S. Girard - actor, tenor còmic: Jofre Belles
Marcelo Lisan (papa de Cosette) - actor: Xavier Fernàndez

Cor de l’Òpera d’Andorra
Esbart Laurèdia
Piano: Viviana SalisiHora:
Dissabte a les 20:30 h · Diumenge a les 18 h

Centre Cultural i de Congressos Lauredià
Plaça de la Germandat
AD600 Sant Julià de Lòria
Telèfon: +376 744 044
Ampliar mapa
Entrada general: 32 € · Entrada reduïda (carnet jove, targeta magna, menors de 18 anys i amics de l’Associació Andorra Lírica): 27 €
Venda d'entrades aquí.

Organitza
Associació Andorra Lírica